Hodnotenie TRENDU

Hotel Malvázia - reštaurácia

451
Malvazia
ročník hodnotenia: 2017
Prievaly 327, Prievaly
034 694 11 85
Ne-Štv: 10.00-22.00, pia-sob: 10.00-23.00
medzinárodná, regionálna
Michal Kováč
3cenová úroveň

Keď sa povie „malvázia“, tak najmä tí skôr narodení si vybavia lahodný sladký nápoj. Koncom mája tohto roka otvorili na Záhorí nový štýlový hotel s rovnakým názvom. Prezentuje sa ako hotel, kde nájdete pohodu, pohyb aj poznanie. Tunajšia hotelová reštaurácia sa hneď po svojom otvorení stala príjemným prekvapením. Rozšírila tak skromný zoznam tých lepších gastronomických zariadení v okolí Senice. Stala sa obľúbeným miestom nielen pre ubytovaných, ale aj ľudom z blízkeho okolia.

Hosťa hneď zaujme priestor s nerušivými líniami, moderným stropným osvetlením, krb jednoduché a čisté prestieranie. Príjemne sa dá posedieť aj v zimnej záhrade s výhľadom na hotelový bazén, štíhle topole a kopce Malých Karpát.

Už od začiatku vsadili na používanie kvalitných a čerstvých surovín. Snažia sa podporovať regionálnych dodávateľov, ktorí ich zásobujú mäsom, zeleninou, vajcami, mliečnymi výrobkami, hubami. V areáli hotela majú vlastnú záhradu, kde pestujú zeleninu a ovocie, majú aj svoju bylinkovú záhradu. V hoteli dokonca varia aj vlastný džem.

Jedálny lístok nie je príliš rozsiahly, aby dokázali zachovať potraviny čerstvé, vyberie si ale každý. Je výtvorom tunajšieho šéfkuchára Michala Kováča, ktorý ho dopĺňa sezónnymi špecialitami a týždenným menu. Inšpiroval sa stredoeurópskou kuchyňou. Skúsenosti zbieral na viacerých miestach, najviac vyzdvihuje spoluprácu s Lacim Harňáčkom.

Zo studených predjedál vysoko chválime kačacie paté s lesným ovocím (3,70 EUR). Dobre a z kvalitných surovín pripravená paštéta bola skutočnou delikatesou. Pri niektorých jedlách v jedálnom lístku nájdete aj ich dodávateľa. Nami vybrané teľacie rezníky boli z farmy z neďalekého Plaveckého Podhradia, zemiaky zo susednej Cerovej a pstruh napríklad z Považskej Bystrice. Všetko v bio kvalite.

Sú flexibilní a radi vyhovejú hosťovým požiadavkám. Teľacie rezníky boli podľa jedálneho lístka v trojobale, na naše želanie ich pripravili na prírodno a zemiakový šalát k tomu bol ako od starej mamy (12,00). Skvelým tipom na ľahké jedlo z domácich surovín je grilovaný pstruh so zeleninou a zemiakmi (10,50). Ku káve dobre padne aj niektorý z domácich koláčikov, napríklad skvelá čokoládová tortička s čerstvým ovocím (4,50).

V podniku stavili na mladý personál, ktorý je síce snaživý, ale kapacitne pri väčšej návštevnosti nie celkom stíha. Najmä ak ide o víkendy, kedy majú hotel plný hostí a je aj väčšia pravdepodobnosť, že prídu hostia zvonku, čo sme mali možnosť zažiť počas našej návštevy. Napriek tomu, že vypomáhala aj manažérka hotela, čakacie doby boli trochu dlhšie. Zdalo sa ale, že z celého obsluhujúceho personálu jediná naozaj vedela čo predáva, dokázala odporučiť, skvele zvládala aj techniku obsluhy, pri ktorej používala aj rukavičky.

Ostatní dvaja čašníci jej dosť nemohúcne sekundovali. Zabúdali objednávky a najviac nás zarazilo, keď sme sa asi po štvrťhodine čakania na účet vybrali k baru a zistili, že náš čašník dal prednosť vlastnej večeri.

Na kvalite obsluhujúceho personálu by si mal dať hotel viac záležať, lebo to najviac kazí dojem z inak skvelého gastronomického zážitku. Potom nepomôže ani kvalita jedál, ani umenie šéfkuchára.

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel