Hodnotenie TRENDU

Hotel Matyšák – vínna reštaurácia

65
Foto: etrend
ročník hodnotenia: 2018
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Pražská 15, Bratislava
02/2063 4001
denne: 11.30 – 22.00
regionálna, medzinárodná
Braňo Križan
4cenová úroveň

Reštaurácia rovnomenného hotela osloví hostí príjemnou atmosférou s nádychom minulosti, ktorý vytvára dobová tehlová klenba zo začiatku 20. storočia. Je obľúbeným miestom pre mnohé rodinné oslavy. Na jednu z nich sme narazili aj počas našej návštevy začiatkom roka. Napriek tomu to ale náš zážitok z dokonalej večere nijako negatívne neovplyvnilo. Obsluha, ktorá na rozdiel od mnohých iných podnikov tu pracuje už mnoho rokov, je profesionálna, milá, vie presne čo ponúka a preto dokáže dobre poradiť. Hneď pri vchode je šatňa s obsluhou a samozrejme slušné toalety. Na stoloch je takmer bezchybné prestieranie spolu so svietnikmi a čerstvými kvetmi. Taniere i spôsob servírovania sú na vysokej úrovni.

Jedálny lístok korešponduje s prostredím. Stály dopĺňa sezónna ponuka. Šéfkuchár Braňo Križan už niekoľko rokov stavia na zaujímavé kombinácie pri tradičných aj menej tradičných jedlách. Dôraz kladie na kvalitu surovín. Mnohé z nich sú z vlastnej produkcie, keďže majiteľ založil pri Pezinku aj vlastnú ekofarmu, kde pestujú rôznu zeleninu a bylinky. Jedlá sú tak vybraných chutí. Od predjedál, cez polievky, hlavné jedlá a končiac dezertmi, to všetko tu vyzerá na tanieri ako malé umelecké diela. Ku každému jedlu vie obsluha odporučiť vždy samozrejme aj víno.

Pri predjedle sme zo zvedavosti zaexperimentovali a vyskúšali špecialitu plnú živočíšneho kolagénu – Vyprážanú terinku z bravčového ucha s brokolicovým pyré (6,80 eur). Chuť jemne zvýrazňovala wasabi majonéza. Dokonca aj polievky, ktoré sme ochutnali nielen zahriali dušu, ale potešili aj oko, pretože boli krásne farebne dozdobené bylinkami. Ochutnali sme Husaciu krémovú s pečienkou a repovou guľkou (4,50 eur) a chutnú a krémovú Mrkvovú so zeleninovou raviolou (4,00 eur). Ani pri našej poslednej návšteve sme neobišli jedlo, ktoré je tu na menu už niekoľko sezón a stále s rovnakým úspechom - Jelení steak s husacou pečeňou na alibernetovo-čokoládovej omáčke (27,00 eur). Aj keď cena oproti minulému roku máličko stúpla, stále je to za tak vynikajúci pokrm primerané. Krásne mäkké a v chuti výrazné jelenie mäso dokonale ladilo s lahodnou omáčkou a prílohou. Zo sezónneho lístka sme ešte vyskúšali chrumkavé Konfitované kačacie stehno s výborne dochutenou hokaido tekvicou (16,20 eur).

Príjemnou bodkou sú dezerty, ktoré zákazníkov očaria nielen chuťou, ale aj výzorom. Rovnako ako ostatné jedlá sú servírované na vysokej úrovni. Ani po takej veľkej hostine sme neodolali Čokoláde, pomaranču s pomelom (5,50 eur). Nebola presladená, chute dokonale vyladené a bolo jej toľko, že nám bolo dosť aj pre dvoch.

Zhrnutie:

Plus: výborná kuchyňa, bezplatné parkovanie

Mínus: počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel