Hodnotenie TRENDU

Hotel Montfort - reštaurácia

458
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2017
Tatranská Javorina 27, Tatranská Javorina
052 789 5622
Denne 7.00-22.00
medzinárodná, regionálna
Tomáš Mačák
2cenová úroveň

Mnohí si ho určite pamätajú ako hotel Kolowrat, aj podľa charakteristickej architektúry. Od mája nabrala „oblúkovitá“ stavba v Tatranskej Javorine na slovensko-poľských hraniciach nový dych ako hotel Monfort. Uprostred prírody a s krásnymi výhľadmi. Či už impozantnej lobby alebo reštaurácie. Práve tú sme počas nedávneho pobytu v Tatrách navštívili, hoci – keďže sme tam boli večer, kochanie sa výhľadmi sme si odložili na inokedy.

Reštaurácia slúži vzhľadom na svoju polohu najmä hotelovým hosťom a na konanie firemných aj rodinných akcií. Ale určite neurobíte krok vedľa, ak sa nachádzate niekde v okolí, „prepadne“ vás hlad a vyberiete sa práve sem. Ako všetky priestory v hoteli, aj kaviareň a reštaurácia, ktorá je vedľa, sú priestorovo veľmi veľkoryso riešené. Cez deň, ak to počasie dovolí máte ako bonus k jedlu aj výhľad na okolie.

V jedálnom lístku nájdete overenú kulinársku klasiku minulých desaťročí a bohatú sekciu slovenských zemiakovo-múčnych jedál na slano aj sladko. Varí sa tu po domácky a ako sme sa presvedčili aj chutne. Jedli sme napríklad výborný demikát s kúskami opečenej slaniny a pažítkou (2,20 eur) , hustý, dobre dochutený, pikantná dochuť poteší priaznivcov „ostrejšej“ kuchyne. Z hlavných jedál sme si vybrali Kačacie prsia na kapuste z cibule so zemiakovými gnocchi (10,90) a Hovädzí steak z argentínskej sviečkovice (15,20, ktorý sme si dali s kuriatkovou omáčkou a grilovanou zeleninou. Ku kačacím prsiam sme dostali namiesto gnocchi, alebo po slovensky šúľancov, zemiakovú knedľu, ale keďže bola dobre pripravená, nejako nám to nevadilo. Mäso bolo mäkké šťavnaté, nápad s dusenou cibuľou na víne a koreňovej zelenine zaujímavý a táto kombinácia nám chutila.

Aj steak zvládla kuchyňa k našej spokojnosti, bol taký ako sme si želali. Pochváliť musíme obsluhu, čašník bol bezprostredný, ale profesionálny. Keď sme prišli do reštaurácie, trochu sme sa zľakli, lebo tu mali spoločenskú akciu a tiež skupinku ďalších hostí, ale kuchyňa aj obsluha zvládali všetko v pohode, jedlo sme dostali v „akurátnom“ čase aj kvalite.

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel