Hodnotenie TRENDU

Hotel Partizán – reštaurácia

19
Partizan
ročník hodnotenia: 2016
Bystrá 108, Tále – Bystrá
048/6308 500
denne 7.00 – 22.00
lokálna, regionálna
Vladimír Roth
3cenová úroveň

Hotel Partizán má dve reštaurácie, Panorama Restaurant, čo je hotelová reštaurácia na podávanie raňajok, polopenzií aj s ponukou A la carte a Tálsku baštu s atraktívnou polohou pri umelom jazierku, ktorá je obľúbená a vyhľadávaná aj nehotelovými hosťami. Keďže Tálsku baštu v čase našej návštevy Tálov rekonštruovali,  naobedovali sme sa v Panorama Restaurant. Elegantne zariadená reštaurácia, ktorá je síce priestranná, ako to hotelové reštaurácie vyžadujú, keďže tu „musia“ odstravovať na raňajky hotelových hostí, ale je dobre členená, takže človek nie je ani vo väčšom priestore stratený a cíti sa tu príjemne. Stoly sú pekne prestreté, kvalitné prestieranie, naškrobené látkové obrúsky, živé kvety na stoloch. Pekným prvkom, ktorý je najmä praktický, ale plní vlastne aj dekoračnú funkciu je veľká sklená vitrína s vínom, akási „vínna“ stena.

Jedálny lístok je pestrý, začína sa príhovorom šéfkuchára, je kombináciou lokálnych surovín a tých spoza hraníc, napríklad medzi rybami nájdete pstruha aj pražmu. K jednotlivým skupinám jedál tu sú aj odporúčania someliera a osobitne sú v ponuke aj jedlá robené metódou Sous vide aj s výkladom, čo tento pojem vlastne predstavuje.

Na odporúčanie obsluhy sme si najprv dali Kŕmenú kačaciu pečeň s grilovaným jabĺčkom a lokšou (5,50 EUR), pečeň bola dobre pripravená, lokša na náš vkus trochu mastnejšia. Pri slepačom vývare s hydinovo-špenátovým zvitkom (2,20) sme išli trochu na istotu, minule nám chutil a to isté môžeme povedať aj tento krát. Ako chutný ľahký obed môžeme odporúčať aj Grilovaného lososa s cesnakovou omáčkou a pappardelle (12,90) , losos bol šťavnatý, omáčka chutná, cestoviny pripravené tak ako majú byť. „Ťažšou“ alternatívou bolo Jelenie stehno podávané na šípkovej omáčke s brusnicami, hubové knedle jemne opečené na masle (15,90).

Jelenie mäso bolo pripravené excelentne, bolo mäkkučné a šťavnaté, omáčka k nemu tiež dobre dochutená, len spôsob servírovania knedle nám celkom nevyhovoval – namiesto štandardných knedlí , sme dostali veľkú knedľovú šišku – aj polovičná veľkosť by v tejto forme stačila, húb bolo v nej poskromne a či bola opečená na masle ťažko povedať . Ako dezert nám obsluha odporúčala Palacinky Partizán - s miešaným ovocím, šľahačkou a orechmi (5,50),palacinkové cesto robia so strúhanými jablkami, ovocia, šľahačky a orechov bolo v nich a okolo bohato a hoci ide o „obyčajné“ palacinky, boli veľmi chutné, Chutili nám viac ako druhý dezert - Osviežujúca lesná zmes s bielou čokoládovou penou (4,50), penu bolo trošku cítiť po chladiacom priestore, kde asi chvíľu stála. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding