hodnotenie TRENDU

Hotel Partizán – reštaurácia

19
Partizan
ročník hodnotenia: 2014
Bystrá 108, Tále – Bystrá
048/6308 500
denne 7.00 – 22.00
regionálna, medzinárodná
Vladimír Roth
3cenová úroveň

Hotelové reštaurácie všeobecne nepatria k tomu najlepšiemu, čo si môže gurmán vybrať. V reštaurácii hotela Partizán na Táloch sme jedli veľakrát a sklamaní sme nikdy neodišli. Jedlo je tu stávka na istotu. Postavené je na poctivej práci a hlavne kvalitných surovinách v prevažnej miere od horehronských farmárov.Časť produktov používajú aj zo svojej vlastnej farmy Ajax v Mýte pod Ďumbierom.

Obsluha je rovnako príjemná ako atmosféra a okrem toho všetkého vaše oko poteší aj nádherný panoramatický výhľad na nízkotatranskú prírodu. Pokrmy sú vybraných chutí, farieb i vôní. Jedálny lístok sa mení sezónne a je ukážkou kulinárskeho umenia tunajšieho šéfkuchára Vladimíra Rotha. Okrem toho pripravujú aj gastronomické kalendárne ponuky.Len čo čašník odovzdá kuchárovi objednávku, príde na rad domáce pečivo s bylinkovým maslom. V rýchlom slede nasleduje hustá šalátová polievka s kôprom a zaprávaným vajíčkom a tiež paradajková s parmezánom (obe 2,9 eur).Zatiaľ čo studené predkrmy sú skôr ľahké, hlavné jedlá, zvlášť na jeseň a v zime, prinesú potrebnú energiu.

Zemiakové taštičky plnené jahňacím lýtkom podávané na paradajkovo-cuketovom ragú (10,9 eur) zaujali nielen svojim tvarom ale aj chuťou. V podobnom štýle bola pripravená aj bravčová panenka v parmezánovom kabátiku na pórových zemiakoch s horčicovo-smotanovým dressingom (10,9 eur). Aj pre tých, ktorí počítajú každú kalóriu je v ponuke dostatočný výber dietnejších jedál alebo čerstvých šalátov. V jedálnom lístku nechýbajú ani regionálne špeciality.Nakoniec, keď celú túto hostinu korunujete s jedným zo zaručene domácich dezertov od hotelovej cukrárky, budete odchádzať nadmieru spokojní. 

Značne rozsiahla vínna karta ponúka množstvo zaujímavých vín. V exkluzívnej novovybudovanej vínnej vitríne nájdete francúzske, talianske, španielske, nemecké, austrálske a vína z južnej Afriky, Čile či USA. Za zmienku stojí napríklad champagne Don Perignon Blanc ročník 2003 za 269 eur. Z tichých vín je možné spomenúť Batasiolo Barolo z Talianska, prípadne El Coto Vintage Crianza zo Španielska. Ešte väčší dôraz je ale venovaný vínam od slovenských vinárstiev. Nájdete tu krásne, vyzreté, plné a skvelé vína z vinárstva Karpatská Perla, Masaryk, Elesko, Mrva&Stanko, Janoušek, Pavelka, Vinidi, Pivnica Radošiná, Ostrožovič, Agro Movino a ďalšie. Približne takto by mala vyzerať vínna karta, ktorá sa snaží predstaviť to najlepšie z tuzemského vinárstva. Klientelu dopĺňajú cez víkendy aj neubytovaní hostia z okolia. Príjemný interiér neformálnej reštaurácie prispôsobenej stretnutiam s priateľmi alebo pre biznis klientelu celkovo dojmu nahráva. V reštaurácii sa nachádza samostatný lovecký salónik s krbom, ktorý svojou vybavenosťou a štýlom spĺňa všetky požiadavky na usporiadanie menších i väčších spoločenských stretnutí.

K reštaurácii patrí panoramatická terasa s kapacitou 50 miest.O našu spokojnosť sa staral jeden čašník, ktorému občas prišla výpomoc. Pomohol nám pri výbere, vedel poradiť, odobral nepoužitý riad, dolieval nápoje a jedlo nám servírovali naraz. Prestieranie bolo takmer dokonalé, poctivé damaškové obrusy tu chvályhodne nevymenili za praktické teflónové. 

© 2013 TREND Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel