Hodnotenie TRENDU

Hotel Pod Lipou - reštaurácia

457
Hotel pod Lipou
ročník hodnotenia: 2018
Harmónia 3018, Modra
033 640 77 90, 0905 894 052
regionálna, medzinárodná
Marcel Bugaj
3cenová úroveň

Reštaurácia Hotela Pod lipou má na svojej webovej stránke peknú prezentáciu. Ubytovaný hosť má okrem polpenzie, ktorá, ako sme videli na spokojných hosťoch, bola chutná, na výber z jedálneho lístka. V lete na terase zvyknú grilovať a šéfkuchár na požiadanie pripraví degustačné menu. Garantujú čerstvosť surovín a ich slovenský pôvod.

Prezeranie jedálneho lístka je príjemná činnosť, je prehľadný, obsahuje po štyri položky z každého druhu, najviac je hlavných jedál (6). Vyberali sme si aj podľa označenia alergénov a keďže jeden z hodnotiteľov je odkázaný na bezlepkový chlieb a mali sme svoj, mohli sme ochutnať okrem rybacej nátierky, ktorú sme dostali ako pozornosť podniku aj Tatarák z hovädzej BIO roštenky, nakladané hríby, estragónovú majonézu (8,90 €).

Na našu chuť bol trochu fádny a kyslasté hríby nám k nemu nesadli, zachránil to cesnak. Polievku sme v horúcom dni vynechali, nasledoval výber z hlavných jedál.

Zaúdené kačacie prsia, pyré zo sladkých zemiakov, jarná cibuľka, višňová omáčka (15,90) bola dobrá voľba, mäso bolo mäkké a chute zaujímavé. K jedlu sme si objednali Pinot gris z Eleska. Druhé jedlo, Hovädzí BIO flank steak s hlivou ustricovou, hľúzovkovou omáčkou a hranolkami (16,90) bol dosť tuhý a hliva ustricová pod zubami škrípala, bola solená hrubozrnou soľou. Chutná omáčka zlepšila celkový dojem.

Zákusok pre celiatikov nemali, ráno sme však k raňajkám dostali bezlepkový mufin. Celkove je posedenie v reštaurácii príjemné, obsluha je snaživá, len sme počas našej návštevy mali pocit, že výkon kuchyne trochu zaostal za výkonom servisu.

© 2017 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel