Hodnotenie TRENDU

Hotel Privilege – reštaurácia

288
Privilege
ročník hodnotenia: 2017
Werferova 3, Košice
055/2850 028
po-pia 7.00 – 23.00, so-ne: 8.00 – 23.00
medzinárodná
3cenová úroveň

Košická reštaurácia sa nachádza na prvom poschodí budovy, kde je aj rovnomenný hotel. Priestor v ktorom sídli, je veľmi zaujímavý, s vysokým stropom, pôsobivými dizajnovými svietidlami a veľkými oknami. Je nápadito členený, takže sme si nepripadali „stratení“ ani keď sme v reštaurácii sedeli sami (okrem nás tu bola aj skupinka v salóniku).

Pekné a pohodlné sedenie, čierno-biela fototapeta na celú stenu dodávajú interiéru nádych  moderny. Jedálny lístok sme si naštudovali už v izbe, kde ho majú hostia k dispozícii. Okrem kmeňového tu ale majú vždy aj špeciálnu ponuku, ktorá je na prvej strane. Menu je členené na predjedlá, polievky a mäsá podľa druhu, šaláty, cestovina a dezerty. Z predjedál sme sa rozhodli pre Hovädzie carpaccio (8,50 EUR), ktoré bolo bezchybne pripravené, vyhli sa tu tomu, čo sa občas stáva, že mäso by bolo podchladené, alebo nebodaj ešte zmrznuté. Tu bolo tip-top. Dostali sme k nemu aj dochucovadlá . olivový olej, balzamico a mlynček so soľou a korením, ale nebolo ich treba.

Dobre sme trafili aj s výberom polievok – Paradajkovým krémom z červených paradajok s bazalkovým pestom a parmezánom(3, 00). Medzi hlavnými jedlami sme sa rozhodli pre steaky – jeden zo sviečkovice (200 g za 17,00, ale majú ho aj v 300 g verzii za 25,00) a ďalší teľací (200 g za 15,00). Obsluha nám tu maximálne vyšla v ústrety – nielen že sa správne spýtala na stupeň prepečenia a steaky také naozaj aj boli, ale absolútne nijaký problém nebol ani s výmenou príloh – keď sme chceli pri jednom namiesto domácich hranolčekov zeleninu – čašník nám iniciatívne ponúkol anglickú aj grilovanú, a pri druhom namiesto opekaných zemiakov  hranolčeky... Inak na steaky sa sem určite prísť oplatí, obidva boli vydarené. Tiež čašník, ktorý nás obsluhoval, si zaslúži pochvalu –hneď nám napríklad k jedlu ponúkal aj víno – možno maličkosť, ale s proaktívnym ponúkaním vína k jedlu sa žiaľ stretávame u nás málokedy.

Pekne vyzerali aj dezerty vo vitríne, k tým sme sa už nedopracovali, ale dopriali sme si aspoň espresso, ktoré nám (opäť predpisovo) urobila obsluha do nahriatej šálky a podávalo sa s malým orechovým rožtekom, takže bez malej sladkej bodky sme nezostali. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding