Hodnotenie TRENDU

Hotel Privilege – reštaurácia

288
Privilege
ročník hodnotenia: 2018
Werferova 3, Košice
055/2850 028
po-pia 7.00 – 23.00, so-ne: 8.00 – 23.00
medzinárodná
3cenová úroveň

Reštaurácia hotela Privilege prešla pred pár rokmi rekonštrukciou, ktorá jej dala modernú tvár. Jednoduché prestieranie, obrovská čierno-biela tapeta s obrazom New Yorku, jednoduchý jedálny lístok a skvelý kuchár. Jedlo sme si vybrali už v predstihu na internete, robili sme si chute, no čakalo nás prekvapenie. Menu je už zmenené a medzičasom sa už v tejto podobe objavilo aj na internete. Vybrali sme si teda z novej ponuky a milo nás prekvapili veľmi príjemné ceny.

Menu má teraz menej položiek, ako je to trendom v dobrých podnikoch, myslia nielen na mäsožravcov, ale aj ľudí, ktorí majú radšej ľahšie jedlá.

My sme si objednali Šalátik z bielej čakanky s medovým vinaigrette, lieskovými orechmi, granátovým jablkom a ovčím syrom (3,50 €), chutné ľahké predjedlo. Slepačí vývar s mäsom a julienne zeleninou (2,00) bol silný, plný mäsa, pochutili sme si.

Z mäsitých jedál sme vyskúšali Bravčovú panenku (sous vide) podávanú so stonkovou brokolicou, konfitovaným zemiakom, sušenou parmskou šunkou a krémovou omáčkou z lesných húb (9,50). Bola mäkučká, chute boli príjemne skombinované, opäť bolo našim chuťovým bunkám vyhovené.

Aj druhé jedlo, Krémové rizoto s kuracím mäsom, záhradným hráškom, čerstvou mätou, hoblinami parmezánu a chrumkavou pancetou (9,00) bolo chuťovo nápadité.

Pôvodne bolo s krevetami, ale suroviny ochotne na naše želanie vymenili. K jedlu sme si objednali Sauvignon od Matyšáka (1,40 za 1 dl). Hostí bolo pomenej, ale všimli sme si, že večerajú aj vo vedľajšej kaviarni. Veľmi dobre sme si pochutili za slušné ceny, chválime aj obsluhu.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel