Hodnotenie TRENDU

Hotel Salamandra - reštaurácia

386
Salamandra
ročník hodnotenia: 2016
Horný Hodrušský tajch, Hodruša-Hámre
0907/ 741 898
regionálna, medinárodná
Ľubo Herko
3cenová úroveň

Príjemná hotelová reštaurácia slúži v prvom rade ubytovaným hosťom. Neznamená to, že o ostatných návštevníkov nemajú záujem. Priestor je ladený do príjemných farieb, stoly sú pekne prestreté, farebne korešpondujú so zariadením interiéru. Veľká presklená časť steny zabezpečuje dostatok svetla a pekný výhľad na okolitú prírodu. V čase našej návštevy bolo do deviatej svetlo, takže preto sme sa usadili hneď k oknu. Prestieranie je jednoduché, prispôsobené stravovaniu vo forme polpenzie. Až keď sme sa usadili, prekvapila nás nevtieravá živá hudba.

Po chvíľke dorazila obsluha, ktorá nám najskôr odporučila pozrieť si pripravený výber jedál na švédskych stoloch (za 19 eur) a v prípade, že si nevyberieme, prinesie nám jedálny lístok. Vyskúšali sme obidve možnosti. Z hotových jedál sme ochutnali prepečené, chrumkavé, ale v žiadnom prípade nie vysušené kačacie stehno s výborne dochutenou červenou kapustou a dokonca s dvomi druhmi domácich knedlí. Ako malé umelecké dielka lákali v chladiacich boxoch rôzne druhy dezertov.

Ponuka jedál v jedálnom lístku sa zmestila na dve strany, napriek tomu pôsobí robustne, hosť si v ňom nájde prakticky všetky vychytávky súčasnej modernej slovenskej kuchyne so svetovým nádychom. Až na niekoľko výnimiek je zameraný výhradne na mäso. Nájdete tu jedlá z hydiny, bravčové, teľacie, hovädzie mäso, ale aj ryby. Vopred si môžete dohodnúť aj diétu, alebo vegetariánske jedlo.

Obsluhujúci personál, ktorému nechýbal úsmev vie, čo predáva, dokáže odporučiť, skvele zvláda techniku obsluhy, pri ktorej používa aj rukavičky. V čase prázdnin mu vypomáhajú brigádnici. Väčšina jedál poteší svojim kreatívnym uchopením, skvelou prezentáciou a perfektnou prípravou. Presvedčila nás o tom hneď mierne pikantná rybacia polievka, v ktorej plávali aj veľké kúsky kreviet (6,90 EUR). Šťavnaté a chuťovo zladené bolo aj kuracie ramienko s domácimi cestovinami fettuccine (11,60). Ak nakoniec korunujete celú hostinu s jedným zo zaručene domácich dezertov miestneho šéfkuchára, budete odchádzať nadmieru spokojní. Šéfkuchár Ľubomír Herko kladie dôraz na kvalitu surovín a preferuje hlavne výrobky od regionálnych farmárov a výrobcov. Za hotelom má aj vlastnú bylinkovú záhradku.

Šéfkuchára, ktorý patrí k jedným za najlepších na Slovensku môžete vidieť naživo predvádzať svoje umenie aj na hotelových akciách nazvaných Live cooking show. Ponuka gastronomických služieb zahŕňa tiež celkové zaistenie spoločenských a firemných akcií na "kľúč" (rauty, koktejly, obchodné obedy či večere, rodinné stretnutia a hlavne svadby). Ústretovosť voči deťom dokazujú aj širokou ponukou detských jedál. Okrem skutočne pozoruhodného výberu slovenských vín, nájdete vo vínnej karte aj slušný prierez vinárskeho sveta. Príjemne sa dá v lete posedieť aj na hotelovej terase plnej kvetov.

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel