Hodnotenie TRENDU

Hotel Sitno - reštaurácia

425
Sitno
ročník hodnotenia: 2019
Vyhne č. 103, Vyhne
045 677 21 87
medzinárodná, lokálna
3cenová úroveň

V hoteli Sitno vo Vyhniach, ktorý patrí do hotelovej siete Trinity spolu s hotelmi Senec na Slnečných jazerách a Atrium v Novom Smokovci, si možno vybrať dva spôsoby stravovania. Ak máte radi obed či večeru formou bufetových stolov, v reštaurácii Promenada je na výber niekoľko druhov hlavných jedál, príloh, polievok, šalátov a dezertov.

Súčasťou reštaurácie je aj terasa, na ktorej si možno v lete vychutnať okrem dobrého jedla aj pekný výhľad na Štiavnické vrchy.

Druhou možnosťou je A lá carte reštaurácia, kde si možno vybrať  z klasického jedálneho lístka. Dobrý dojem z interiéru reštaurácie vytvárajú pohodlné kožené sedačky a stoličky z tmavého dreva.

Jedálny lístok je moderne stručný, ale je pestrý. Sú v ňom štyri predjedlá, dve polievky, šesť hlavných jedál. Vo vínnej karte sú najmä slovenské vína.

Okrem toho šéfkuchár namiešal v jedálnom lístku pre návštevníkov zaujímavé degustačné šesťchodové menu (32,80 eura). Bolo v ňom hovädzie carpaccio, polievku z riečnych rakov, šalát s pohánkou, kozím syrom, paradajkami a reďkovkou, jelení chrbát a výber domácich dezertov.

Majú tu aj špecialitu, s ktorou sme sa inde nestretli -„tradičné menu na posedenie s priateľmi (32,00).“ Jeho súčasťou je kačacia paštéta s chlebom, kuracie krídelká, celé pečené bravčové koleno a štrúdľa.

My sme našu večeru začali polievkami – Bažantím vývarom s julienne zeleninou a pečeňovými gnocchi (4,90) a Jemným krémom z riečnych rakov (4,90). Polievka z bažanta bola silná a krém z raka mal naozaj delikátnu chuť.

Jelení chrbát preliaty divinovým demi-glace s portským vínom, ktorý sme si objednali ako hlavné jedlo bol na tanieri malým umeleckým dielkom. Naservírovali nám ho na chutnom zelerovom pyré, ktoré dobre dopĺňalo mäso z diviny (24,80).

Ako druhé jedlo sme si dali Kačacie prsia s pečeným fialovým zemiakom – vizuálne zaujímavá kombinácia, mäso bolo mäkké, šťavnaté, koža na povrchu chrumkavá. Prílohy - kandizované jablká a baby mrkva jedlo chuťovo ozvláštnili (16,50).

Keďže nás prvé dva chody dosť zasýtili, hľadali sme dezert, ktorý by už naše trávenie veľmi nezaťažil. Našli sme ho v podobe selekcie domácich dezertov. Išlo vlastne o zmrzlinu z červeného hrozna a tartaletky s nugátovým krémom (8,50).

Priaznivcom čokolády môžeme odporučiť čokoládovú guľu s domácou pomarančovou zmrzlinou, mandľovou piškótou a ovocím (8,90). Tým, že čokoláda je kombinovaná so sviežou ovocnou zmrzlinou, pôsobí aj celý dezert sviežo, nie presladene. Ceny za dezerty nie sú rozhodne nízke, ale na druhej strane sme si naozaj pochutili.

Gastronomický zážitok v reštaurácii Sitno podporila profesionálna a pritom ľudsky príjemná obsluha.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo a jeho „umelecké“ naservírovanie.  

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel