Hodnotenie TRENDU

Hotel Sv. Ľudmila-reštaurácia

121
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
Tehelňa 40, Skalica
0910 856 102
po-pia: 7:00-22.00, so: 8.00-22.00, ne: 8.00-20.00
medzinárodná, lokálna
3cenová úroveň

Pôvabné mestečko Skalica so svojim stredovekým, pekne zrekonštruovaným centrom a množstvom zelene stojí za návštevu. V „normálne“ fungujúcom turistickom svete by bolo vyhľadávanou lokalitou, u nás je ešte málo objavené. Kto ho však objaví, môže tu stráviť príjemne deň.

Aj ak má vyššie ako bežné nároky na to, ako zahnať po prechádzke hlad, nezostane sklamaný. Najlepšou možnosťou, kde sa v Skalici chutne najesť je podľa nás reštaurácia hotela Sv. Ľudmila. Nenachádza sa v centre mesta, ale na okraji mestského parku, z centra si sem treba urobiť buď prechádzku, alebo ísť autom. Zaparkovať sa dá pohodlne pri hoteli.

Hotelová reštaurácia pôsobí elegantne a v lete sa veľmi príjemne sedelo na terase. Aby hostia vedeli, kto im jedlo pripravuje a mohli ho pochváliť (alebo sa sťažovať...) hneď pri vchode sú fotografie šéfkuchára a jeho zástupcov.

Reštaurácia pracuje na báze týždennej ponuky (platila dva týždne), ktorá je k dispozícii od 11.00 do 20.00 a hostia si ju môžu prečítať hneď pri vchode a aj vo výťahu. Bola prehľadná, na dve strany A4 a boli v nej predjedlá, tradičné jedlá, špeciality, ryby a vegetariánske jedlá a dezert. Drvivá väčšina jedál sa pohybovala v cenovej relácii do 12 eur, čo je pri tejto úrovni gastronómie u nás výnimočné.

My sme začali polievkou podľa dennej ponuky (1,50 eur), čo bola Hríbová  polievka na kyslo a hoci huby sú spájané často skôr s jeseňou, táto pôsobila aj počas letného horúceho večera osviežujúco. To isté sa dá povedať o predjedle, ktorým bolo Caprese so slovenského čerstvého kravského syra s paradajkou a pestom (4,30 eur), pekne naservírované, ľahký začiatok večere.

V ľahkom tóne sme aj pokračovali, odolali sme všetkým lákadlám v menu a rozhodli sme sa pre šaláty – Šalát s grilovaným tuniakom, citrusmi, riasami Wakame, Teryiaki zálievkou a krevetovými chipsami (11,80 eur) mal ázijský nádych, ktorý mu dodávala chuťovo výborná zálievka a riasy. Tuniaka bolo dosť, my preferujeme síce viac „rare“, tento bol pripravený medium, ale našťastie si zachoval ešte šťavnatosť, nebol vysušený.

Celkovo hodnotíme toto jedlo kladne. Druhé hlavné jedlo bol tiež šalát – Waldorf s domácou majonézou a čerstvým jablkom, dochutený stonkovým zelerom (8,90 eur), tiež nám chutil, myslím, že ani znalci a skalní priaznivci tohto klasického receptu by k nemu nemali nijaké výhrady.

Na záver sme vyskúšali aj dezert – Flambované vanilkové palacinky s čerstvými slivkami, medom a cukrovou smotanou (4,60 eur) – porcia bola dosť veľká, po dvoch chodoch nám stačila aj dvom. Palacinky boli nadýchané, sezónna kombinácia so slivkami chutná. Na záver nám pripravili aj predpisové espresso.

Zhrnutie:

Plus: výborná kuchyňa, navyše za priaznivé ceny, príjemné prostredie

Mínus: počas našej návštevy sme nezaznamenali, len nás prekvapila vysoká cena fľaše regionálneho piva (4,50 eur)

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel