Hodnotenie TRENDU

Hotel Tri studničky – reštaurácia

21
Foto: Tri studničky
ročník hodnotenia: 2017
Demänovská Dolina 5, Demänovská Dolina
044/5478 000–2
Denne 7.00 – 23.00
medzinárodná, lokálna
Roman Kováč
3cenová úroveň

Hotelová reštaurácia ponúka decentný komfort, vynikajúci servis, výbornú kuchyňu a kvalitné pitie. Kuchári pod taktovkou šéfkuchára Romana Kováča pracujú len s vybranými surovinami, môžete ochutnať z pestrej ponuky tradičných slovenských špecialít a slušného prierezu medzinárodnej kuchyne.

K pohode prispieva dizajn interiéru, celkové osvetlenie, prestieranie, živé kvety na stoloch, zručnosť čašníkov, ale aj genius loci, ktorý sem priťahuje ľudí, ak už raz príjemný večer v Troch studničkách zažili. Veľké presklené časti stien zabezpečujú dostatok svetla a pekný výhľad.

Na bezproblémový chod neustále dozerá pracovníčka manažmentu hotela aj dávno po oficiálnej zatváracej dobe reštaurácie. Ambíciou hotela je zaistiť kvalitné a najlepšie nadštandardné služby pre svojich hotelových hostí. Keď vám počas hostiny čokoľvek chýba, obsluha sa objaví skoro okamžite, dobre vyzerá a má príjemné vystupovanie. Poradí pri výbere jedla, pokiaľ ju zaskočíte nadštandardnou a mimo receptúry danou požiadavkou, ponúknu konzultáciu so šéfkuchárom.

Jedálny lístok je krátky, mení sa dvakrát ročne, ponuku dopĺňa sezónne menu, ktoré je spoločné vo viacerých zariadeniach TMR. Ceny ale rovnaké nie sú, napríklad Flank steak je o 6 EUR drahší, ako v neďalekom hoteli Grand.

Náš výber z jedálneho lístka začal Farmárskym vajíčkom s koriandrom a lesným medom (5 EUR). Už spôsob akým je servírované vás očarí. Priniesli nám ho v miske vystlanej ako vtáčie hniezdo. Výborná bola aj polievka podľa dennej ponuky (3,90), tento krát cesnaková krémová. Byť v Demänovskej doline a neochutnať Demänovského pstruha dúhového (17,00) by bol hriech. Nás nalákala ponuka hlavných chodov z mäsa. Ochutnali sme Chrbát z daniela s lesnými hubami (24,00) a opekanými zemiakmi (3,00). Vynikajúco pripravené bolo mäkké a v chuti výrazné mäso, ktoré dokonale ladilo s lahodnou omáčkou.

Králik s domácimi gnocchi a mrkvové pyré (17,00) nás trochu prekvapil. Tým, že sme sa vopred neopýtali na spôsob prípravy, čakali sme kus stehna, ale na tanier sme dostali rolku, ktorá bola z rozomletých kúskov rôznych častí králičieho mäsa a vajec. Zaručene domáce a chutné boli gnocchi a mrkvové pyré.

V stálom jedálnom lístku nechýba ani osvedčená slovenská klasika ako Bryndzové halušky (10,00), alebo domáce čučoriedkové pirohy (11,90). Komu zostane miesto ešte aj na dezert, odporúčame tunajšiu ozajstnú delikatesu – Sedem textúr čokolády (8,00). Nie je presladený, chute sú dokonale vyladené.

Vo vinotéke je návštevníkom k dispozícii takmer sto druhov vín špičkovej kvality. Okrem slušného prierezu svetom sú bohato zastúpené aj slovenské značky. Ceny začínajú pri rozlievaných slovenských vínach od 3,5 eur/0,1 l, za fľašku okolo 20 eur a potom letia prudko nahor. Príležitosť pochytiť viac z kulinárskeho umenia tu má každý. Organizujú tu totiž kurzy varenia za účasti slovenských kuchárskych majstrov a po novom napríklad aj s moderátorom Andrejom Bičanom.

 

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding