Hodnotenie TRENDU

Hotel Yasmin – Restaurant Café Bar

175
Foto:etrend
ročník hodnotenia: 2015
Tyršovo nábrežie 1, Košice
055/795 1165
denne 6.30 – 23.00
medzinárodná
Miroslav Hužvár
3cenová úroveň

Priestranná reštaurácia na prízemí hotela Yasmin zaujme určite pri prvej návšteve už svojim dizajnom, od celkového vyznenia priestoru až po sedenie. Aj keď je naozaj veľká, tým že je výškovo členená, teda časť sedenia je vyvýšená, hosť nemá pocit „stratenosti“ v priestore ak je tu prázdnejšie a ani sa necíti vyrušovaný, ak je podnik plný.

Reštaurácia zažila čo sa týka úrovne kuchyne a servisu podľa našich skúsenosti z minulých rokov dobré aj menej hviezdne chvíle, pri tohtoročnej návšteve bolo všetko tip top. Personál naozaj veľmi ústretový, úctivý a priateľský, jedlo chutné. Jedálny lístok je variáciou na medzinárodné kuchyne, pracuje ale so zaujímavými surovinami a tiež ich kombináciami. Napríklad kuracie prsia podávajú s mrkvovo-zázvorovým pyré, Grilované flank strips s batátami a brokolicou, Kačacie prsia s ďatlovo-jablkovou omáčkou, v ponuke sú ale aj špaldové penne a zaujímavé šaláty, napríklad so „superpotravinou“ quinoou.

Pochutili sme si tu na Lososovi údenom na čerešňovom dyme s rukolou a domácim chlebom focaccia (5,90 eura), ktorý servírujú teplý a tiež na Špenátovom šaláte s avokádom a grilovaným farmárskym syrom (9,70 eura). Ak by si niekto myslel že z taniera čerstvých špenátových listov za nenaje, je na omyle – grilovaného vyzretého syra je k nemu riadny kus, zvládli sme zjesť tak polovicu. Inokedy nám chutilo Ragú z diviny a lesných húb s brusnicami (15,90 eura) ale aj Linguine gallinacci, čo sú cestoviny s kuriatkami, olivovým olejom a cesnakom (8,90 eura). Ponuka dezertov tak, ako sme písali minulý rok, nedosahuje úroveň ponuky ostatných jedál, ak si odmyslíme palacinky, zmrzlinu a pečený banán, tak zostal (okrem vitrínovej ponuky) len jeden - Čokoládový dekadence s malinovým sorbetom a glazúrovaným ovocím (3,20 eura). Je chutný, ale predsa, pri ostatnej skladbe jedálneho lístka, ktorá je celkom nápaditá, by sa hodil aspoň ešte jeden.

Ale máme tip pre tých, ktorí by si dali po jedle niečo sladké a osviežujúce a medzi dezertmi si nevyberú – vyskúšajte niektorý z nealkoholických koktailov. My sme si dali napriek obednému času Breakfast Smoothie (3,50 eura), čo bol rozmixovaný čerstvý pomaranč a ananás, ananásová šťava, čerstvá limetková šťava a trstinový sirup a bol naozaj skvelý. V Yasmine robia aj dobrú kávu a majú tu slušný výber rozlievaných vín za rozumné ceny, ak chcete napríklad len pohár k jedlu. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel