Hodnotenie TRENDU

Hotel Zochova chata – reštaurácia

300
Zochova chata
ročník hodnotenia: 2017
Piesok 4015/B7, Modra
033/2633 300
po-pia, ne: 11.00 – 22.00, so 11.00 – 23.00
regionálna
Peter Rupčík
3cenová úroveň

Hotel Zochova chata leží na križovatke turistických ciest a nielen ubytovaných hosťom ponúka veľmi nápadito zostavenú ponuku jedál. Reštaurácia sídli na prízemí pôvodnej zrubovej časti a v lete má otvorenú terasu. Oproti cez cestu je rustikálna Furmanská krčma s odlišným jedálnym lístkom, no tak isto poskytujúca výbornú kvalitu.

Svoju ponuku charakterizuje hlavná reštaurácia hotela ako tradičné slovenské jedlá doplnené o miestne malokarpatské vinohradnícke špeciality. My sme najprv načreli do základného jedálneho lístka a z predjedál sme ochutnali Plátky roast beefu z jeleňa, s čerstvým šalátom, paštrnákovým pyré a dresingom z konfitovaných paradajok (8,90 EUR) a z Karpatskej ponuky  Blanšírovanú špargľu so strateným vajíčkom a dresingom zo sušených paradajok  (5,90). Prvé predjedlo by znieslo aj najprísnejšie kritériá,  druhému by sme mohli vytknúť na náš vkus trošku tvrdé konce špargle.

Hlavné jedlo nás však nadchlo. Flank steak s pečeným zemiakom z pahreby, rukolou a dijónskou omáčkou (18,90) bol vynikajúci, správne prepečený a mäkký, výborne ochutený. Grilovaná pečeň z mladej teľaciny so zemiakovou penou a karamelizovanou šalotkou (12,90) sa rozplývala na jazyku. Porcie nás zasýtili , pohladili oko aj žalúdok, aj tak sa nedalo neodolať dezertu. Gaštanová pena s bielou čokoládou a domácou mandľovou sušienkou (4,90) nás prekvapila. Nešlo o klasické pyré, ale kúsky vareného gaštanu v pene, zákusok nebol presladený a mal zaujímavú chuť – doplnenú ovocnou omáčkou a kúskami ovocia. Svoju voľbu sme rozhodne neoľutovali. K jedlu sme si objednali aj pohár vína, vínnu kartu, ako je to v slovenských reštauráciách zvykom, nenosia automaticky, treba si ju vypýtať. V jedálnom lístku si nájde niečo aj vegetarián, v ponuke sú aj ryby a jedlá pre deti.  Vínna karta ponúka príkladne predovšetkým miestne vina, ale doplnená je aj zahraničnou ponukou.

V reštaurácii sme boli v naozaj veľmi rušný víkend, ale obsluha bola profesionálna, snažila sa zvládať všetko „bez straty desiatky“, aj keď znaky únavy sem tam prebleskli. Výborný dojem z reštaurácie nám však zostal.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding