Hodnotenie TRENDU

Hotel Zochova chata – reštaurácia

300
Zochova chata
ročník hodnotenia: 2016
Piesok 4015/B7, Modra
033/2633 300
po-pia, ne: 11.00 – 22.00, so 11.00 – 23.00
lokálna
Peter Rupčík
3cenová úroveň

Reštaurácia v hoteli uprostred lesov v Modre – Harmónii láka nielen hotelových hostí a to celoročne. Okolo je množstvo turistických a cykloturistických chodníkov, pár desiatok metrov malé lyžiarske stredisko, chodia sem ale aj tí, ktorí si chcú urobiť výlet z Bratislavy alebo okolia, resp. spoja návštevu reštaurácie s návštevou tunajšieho hotelového vyhláseného wellness. Zochova chata má dve stravovacie „prevádzky“ , Furmanskú krčmu s veľkým parkoviskom oproti hotelu a reštauráciu priamo v hoteli. Tá má vstup aj priamo z vonku, netreba ísť do nej cez recepciu. To je ešte stále jeden z hlavných predpokladov toho, ako urobiť hotelovú reštauráciu atraktívnu aj pre ľudí „zvonku“.

Podnik je elegantne zariadený, stoly vzorne prestreté. Dominuje drevo a zelená farba, veď sme v prírode. Na stenách sú obrazy z histórie Zochovej chaty. Oproti iným hotelovým reštauráciám, ktoré sú zvyčajne jedným veľkým priestorom, keďže tu musia prestravovať masu ľudí na raňajky , je Zochova chata príjemne členitá. Reštauráciu tvorí niekoľko menších miestností, ktoré otvárajú podľa potreby a počtu hostí, takže hosť sa tu cíti veľmi príjemne a „nestratený“.

Jedálny lístok ponúka lokálne jedlá a suroviny a v osobitnej prílohe aj špeciality z diviny. Nie je obsiahly a je prehľadný, veľmi ochotná obsluha sa navyše ponúka, že vám s výberom pomôže. Tiež upozorní na niektoré špecifiká, napríklad že husaciu pečeň robia menej tepelne upravenú, lebo pri dlhšej úprave stvrdne.

Jedli sme tu výbornú Grilovanú husaciu pečeň s marinovaným jablkom a kvapkou koňaku (11,90 EUR) a Divinovú paštétu s kúskami brusníc, čerstvými bylinkami a portským vínom (7,90), Silný vývar z bažanta s domácimi celestínskymi rezancami a zeleninou julienne (4,50) a skvelú Dubákovú polievku so zemiakmi na kyslo a smotanovo - kôprovým osúchom, ktorý nám priniesli teplý.  Čakanie na jedlá vám spríjemní košík pečiva a maslo s bylinkami.

Chutilo nám aj Jahňacie kolienko na omáčke z čierneho piva s petržlenovým pyré (16,90), mäso bolo mäkké, šťavnaté, omáčka nám k nemu tiež pasovala. Z ľahších jedál sme si dali Domáce taštičky plnené dubákovým ragout a hľuzovkovou esenciou (8,90). Pre ľudí, ktorí majú radi huby, je to naozaj delikatesa. Hľuzovku sme síce nezaregistrovali, ale ani nám nechýbala.. Taštičky boli z tenkého cesta, plnené na kúsky nakrájanými hubami, naozaj sme si pochutili.

Zle neurobíte, ani keď si necháte aj miesto na dezert - Gaštanová pena s bielou čokoládou a domácou mandľovou sušienkou (4,90) bola ľahká (aj keď sa to možno z názvu nezdá), keďže sme chceli jednu porciu pre dvoch, kuchyňa nám ju pekne a vtipne na tanieri rozdelila. Milovníkom čokolády zase môžeme odporúčať Čokoládovú tortičku s chilli čokoládou a malinovým coulis (5,50), kombinácia čokolády a čili naozaj nič nepokazí – upozorňujeme ale, že tento dezert je sýtejší.:) 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding