Reštauráciu v kaštieli - hoteli v Mojmírovciach navštevujú najmä hoteloví hostia, účastníci konferencií a je vhodným miestom na zahnanie hladu napríklad po zaplávaní si v bazéne alebo pobyte vo wellness centre. Nachádza sa na prízemí kaštieľa, v jednej z klenbových miestností, stoly sú vzorne prestreté, na stenách tak ako v celom kaštieli poľovnícke trofeje.
Jedálny lístok prešiel od minulého roku pozitívnou zmenou – šéfkuchár Ivan Čurgali ho zmodernizoval – zostručnil, je prehľadne urobený na dvoch A4-kách aj jedlá sú koncipované podľa súčasných gastronomických trendov, samozrejme zohľadňujúce aj chute a preferencie miestnej klientely.
Najprv sme dostali pôsobivý pozdrav z kuchyne ako sa niekedy hovorí amouse bouche, teda malej jednohubke na spríjemnenie čakania na prvé jedlo. Z predjedál sme vyskúšali Vitello tonnato, teda teľacie plátky s tuniakovým dipom a kaparmi a bagetkou (5 EUR) – plátky teľaciny boli na tento nakrájané, dobre dochutené, tuniakový dip lahodný. Slepačia polievka s mäsom a rezancami (2,30) bola štandardná, hustá, priaznivcom tekvicovej môžeme rozhodne odporučiť Hokaidový krém s kokosovým mliekom a chutney z mušli sv. Jakuba (4,00). Výborne nám pripravili Steak z argentínskej hovädzej sviečkovice s himalájskou soľou, so zemiakovými rúrkami (17,00), namiesto nich sme sa ale rozhodli pre grilovanú zeleninu (2,50), priúčtovali ju k jedlu. Dostali sme veľký kus mäsa, vnútri ružový, šťavnatý, grilovaná zelenina bola chrumkavá, dochutená bylinkami. Domáce ravioli plnené lososom na smotanovo-bazalkovej omáčke s cherry paradajkami (8,80), boli ľahšou alternatívou mäsitého obeda a tiež nám chutili.
Ak sa ešte stále hovorí o zlom servise v mnohých slovenských reštauráciách, tak o Mojmírovciach to určite neplatí, stretli sme sa tu s veľmi príjemnou obsluhou.