Hodnotenie TRENDU

Kolony - club restaurant

349
ročník hodnotenia: 2013
Janšákova 7, Bratislava
02/ 6428 2883
po-pia: 8.00-23.00, so-ne: 10.00-23.00
stredoeurópska
2cenová úroveň

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi nebola doteraz reštaurácia, ktorá by prekračovala bežný „minútkový“ priemer, aj keď klientela, ktorá by ocenila aj niečo iné, tu určite je. Už nejaký čas to ale neplatí, v susedstve železničnej stanice funguje podnik s názvom Kolony Club Restaurant. Názov dostal podľa časti kde sa nachádza, tá sa totiž volá Kolónia a v budove, kde reštaurácia sídli, boli voľakedy potraviny, potom sa tam vystriedalo niekoľko prevádzok a niekoľko rokov chátrala.

Podnik je pomerne priestranný, z ulice sa vstupuje do reštauračnej časti, za ňou je fajčiarska kaviareň a má ešte aj salónik. V zadnej časti je priestranná krytá terasa a detské ihrisko, prednosťou je dobré parkovanie priamo pred reštauráciou.

Na rozdiel od väčšiny novootvorených reštaurácií , kde dominuje v interiéroch jednoznačne moderna, Kolony je zariadená v historizujúcom štýle z prelomu 19. a 20. storočia. Zariadenie ale nepôsobí opulentne alebo gýčovito, čo sa občas pri historizujúcom štýle stáva, dá sa povedať, že potrebná miera vkusu tu bola zachovaná.

Kaviarenská časť je urobená v štýle starých klubov, dominujú jej veľké kreslá, tzv. ušiaky. Len veľké televízne obrazovky do celkového obrazu veľmi nezapadajú, resp. aspoň v reštaurácii by ju hostia asi pokojne oželeli.

Prestieranie na stoloch nie je, keď si objednáte jedlo, príbory aj servítky s logom prinesú v drôtenom košíku a tiež síce jednorazové, ale vkusné papierové prestieranie.

Na jedálnom lístku vidno, že má hlavu a pätu, reštaurácia deklaruje stredoeurópsku kuchyňu a menu je naozaj zostavené z jedál, známych z väčšiny domácností. Nájdete tu huspeninu, haruľu, fazuľovicu, hovädzí jazyk, držkový perkelt či hovädzie s chrenovou omáčkou, niekoľko druhov rezňov, v ponuke je dokonca aj „kilo rezňov“.

Pred jedlom servírujú výbornú škvarkovú nátierku s chlebom, po nej sme si dali ako predjedlo Haruľu s údeným mäsom a pivným syrom (3,90 eura),čo sú vlastne dve zemiakové placky plnené údeným mäsom a na nich je zapečený syr. Je síce servírovaná ako predjedlo, ale je dosť sýta, takže dať si po nej regulárne hlavné jedlo je pre väčších jedákov. Výborná bola Krčmová huspenina (2,60), mala dobrú konzistenciu, a bolo v nej aj dosť mäsa.

Z hlavných jedál sme vyskúšali Chrenovku (5,80), hovädzie mäso s chrenovou omáčkou a knedľou, mäso bolo mäkké, chrenová omáčka dobre dochutená, možno na náš vkus trochu kyslejšia, ale to je otázka chuti. Gazdovská maškrta ( 5,20) nám tiež chutila, sú to halušky s kyslou kapustou, klobáskou a slaninou a výborné boli aj Bryndzové halušky so slaninou (4,80), lepšie ako na väčšine tzv. salašov, kde sme ich jedli.

Z dezertov nás zaujal Domáci koláčik Kolony (2,90), chrumkavý koláč s hrozienkami a tvarohom, ktorý podávajú so zmrzlinou a pripravili nám aj dobré presso (1,60 eura).

Zhrnuté – pre ľudí, ktorí majú radi domácku poctivú kuchyňu bez experimentovania v príjemnom prostredí je Kolony dobrým tipom. 

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel