Hodnotenie TRENDU

Korlat

316
ročník hodnotenia: 2013
Nám. oslobodenia 17/10, Senica
034/6285736
denne
medzinárodná
2cenová úroveň

Koncom minulého roka sa centrum Senice zmenilo. Rekonštrukciou prešlo hlavné mestské námestie – Námestie oslobodenia a otvorené boli aj zrekonštruované priestory bývalého hotela Branč, pod novým názvom Centrum Branč.

V trojpodlažnom objekte sa nachádzajú nové obchodné priestory, kaviareň a reštaurácia, na najvrchnejšom poschodí je pripravené ubytovanie pre návštevníkov, wellness a fitnes. Hotel má 11 izieb, z toho jednu bezbariérovú.

Názov novootvorenej reštaurácie Korlat je, rovnako ako názov Centra Branč, odvodený od blízkych zrúcanín hradov, ktoré sú chránené ako kultúrne pamiatky. Interiér priestranného podniku je vzdušný a svetlý, pôvodná zostala len dlažba. Tej je farebne prispôsobený aj mobiliár ladený do hneda. Oživiť ho majú svieže tóny prestierania a dekorácií na stoloch. Prestieranie je jednoduché kaviarenské, vymeniteľné, azda by bolo vhodné pouvažovať nad kvalitnejšími papierovými obrúskami.

Jedálny lístok je až na niekoľko výnimiek zameraný výhradne na mäso. Neohúri originalitou, ponúka zo všetkého niečo, ale na druhej strane ide o slušný štandard. V pracovných dňoch je v ponuke, ako takmer všade, obedové menu (3,50 €), vybrať sa dá zo štyroch druhov hlavných jedál a polievky, ocenenia hodná je voda s citrónom počas obeda na každom stole. Dobrý nápad, ktorý stojí rozhodne za zmienku, je večerné menu za 8 eur, ktoré tvorí vždy nejaké hlavné jedlo z jedálneho lístka, predjedlo alebo dezert.

Najväčším tromfom reštaurácie je určite kuchyňa. Polievky – paradajková krémová s parmezánom (1,90 €) a cesnaková krémová v bochníku (2,90 €) nás síce veľmi nepresvedčili, ostatné jedlá však boli výborné. Ochutnali sme kurací steak v jogurte na rozmaríne a zapekané zemiakové pyré (6,50 €) – mäso bolo šťavnaté, zemiakové pyré servírované zvlášť v tvare väčších pyramíd. Obloha bola chutná z čerstvej zeleniny a blanšírovanej špargle so slaninkou.

Pri steakoch majú v menu uvádzané, že ich pripravujú len z pravej sviečkovice, tak sme skúsili steak s dubákovou omáčkou, grilovanou zeleninou a hranolčekmi (13,90 €). Obsluha sa síce zabudla opýtať, aký stupeň prepečenia chceme, šéfkuchár ho však odhadol presne. Mäso bolo kvalitné, mäkké a šťavnaté, omáčka naozaj dubáková. Trochu sme mali obavy z kombinácie príloh, omáčku a hranolčeky však servírovali osobitne. Mäkké, šťavnaté a dobre dochutené boli aj marinované kačacie prsia s červenou kapustou a bavorským knedlíkom (7,90 €). Z dezertov sme sa rozhodli pre palacinky s čerstvým ovocím a domácou šľahačkou (3 €) – kuchyňa slovo dodržala, boli podávané so skutočne domácou šľahačkou, s nijakou umelou náhradou. Škoda, že reštaurácia neuvádza v menu aj meno šéfkuchára.

V Senici nie je veľa miest, kde sa dá slušne najesť. Korlat sa za tých pár týždňov, čo je otvorený, zaradil po boku Jockey clubu a reštaurácie hotela Polex k obľúbeným miestam Seničanov.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel