Hodnotenie TRENDU

Kursalon

290
Kursalon
ročník hodnotenia: 2018
Ul. 17. novembra 32, Trenčianske Teplice
032/3810 143
Denne: 10.00 – 22.00
medzinárodná
Marián Žuffa
3cenová úroveň

Trenčianske Teplice – pokojné, kúpeľné mestečko a aj miesto filmového festivalu, keďže Trenčianske Teplice sa nezmierili s tým, že Art Film Fest sa presťahoval na opačný koniec republiky. Filmová tradícia tu pokračuje. A v srdci kúpeľov nájdete aj miesto, kde sa dá dobre najesť – reštaurácia Kursalon.

Ide o priestory historickej Kúpeľnej dvorany uprostred anglického parku so štýlovou reštauráciou, kaviarňou a salónikom. História budovy siaha až do druhej polovice 19. storočia. Na webe reštaurácie sa majitelia k tejto histórii z roku 1892 hlásia. Podobu budovy poznačila rozsiahlejšia prestavba z roku 1946, ktorej autorom bol český funkcionalistický architekt Bohuslav Fuchs.

Do reštaurácie sa ide cez čiastočne zastrešenú terasu s vonkajším barom a pódiom a z letmého pohľadu sme mali pocit, že by už potrebovali  rekonštrukciu ako soľ.

Zvonku staršia budova, ktorá v jesennom období pôsobí posmutnelo, vnútri príjemne prekvapí. V interiéri dominuje otvorený bar s veľkým zrkadlom s masívnym zlatým rámom a luxusnými krištáľovými lustrami. Prístavba je presvetlená veľkými oknami a drží ju zaujímavá „retro“ drevená konštrukcia. Sedí sa na pohodlných prútených kreslách.

K tomu rýchla a milá obsluha. Nevystrašia vás tu ani hrubým jedálnym lístkom. Nájdete v ňom tri druhy šalátov, štyri predjedlá, dve polievky, jedno jedlo z rýb, osem hlavných jedál a štyri druhy dezertov. Vyberie si každý, kto preferuje tradičnú kuchyňu v modernom prevedení. Jedálny lístok reštaurácia dopĺňa aktuálnou ponukou.

V čase našej návštevy mali v ponuke kačacie a husacie špeciality. Medzi nimi napríklad predjedlo domáca husacia paštéta, restované husacie foie gras s jemným hruškovým chutney, kačacia pečienka s lokšami a ragú z pečeného jablka. Či konfitované kačacie stehno na rozmaríne s karamelizovanou červenou cibuľkou a opečenou zemiakovou knedľou. Sladkou súčasťou sezónnej ponuky bola jablkovo-orechová štrúdľa s omáčkou zo sušených sliviek a rumu s vanilkovou zmrzlinou.

Zo sezónnej ponuky sme ochutnali krémovú drobkovú polievku s majoránkou a zeleninou (3,40). Chutila ako domáca.

Táto reštaurácia je známa aj inou polievkou – kulajdou – kyslou dubákovou polievkou podávanou s vajcom uvareným natvrdo (3,40). Bola sýta a chutila naozaj výborne.

Pečené husacie stehno s červenou kapustou, domácou gaštanovou plnkou a lokšami (14,90) nám efektne naservírovali na veľkom drevenom tanieri. A porcia bola taká veľká, že sme ju mali problém zjesť.

Chybu nemalo ani druhé jedlo – hovädzí steak s pečenými zemiakmi, grilovanou zeleninou s demi glace omáčkou (19,90 eura).

Kursalon má v ponuke štyri druhy dezertov. Netradičnú kombináciu cviklového brownies s višňami a horúcou čokoládou (4,90) alebo tekvicový krém s pomarančovou omáčkou (4,20) či orechový koláčik s medom a figami (4,90). My sme ochutnali krupicové guľky plnené nugátom. Boli podávané so studenou vanilkovou omáčkou (4,20 eura) a bola to výdatná sladká bodka za obedom.

Menším problémom pre návštevníkov môže byť parkovanie. Auto musíte odstaviť na záchytnom parkovisku, keďže priamo v areáli reštaurácie, ktorá je v parku, sa zaparkovať nedá.

Plus: výborné jedlo, profesionálna obsluha

Mínus: vzdialenejšie parkovanie

TIPY:

© 2017 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel