Hodnotenie TRENDU

La Fiamma

347
ročník hodnotenia: 2013
Prievozská 4/A, Bratislava
02/381 00 563
Po-Pia: 8.00-19.00, So-Ne: Iba akcie
mediteránska
Martin Novák
4cenová úroveň

Reštaurácia La Fiamma v bratislavskom Apollo Bussines Centre nepatrí medzi gastronomických nováčikov v slovenskom hlavnom meste, nedávno však prešla kompletnou zmenou konceptu. Nachádza sa akoby v átriu bizniscentra, v lete má aj priestrannú terasu a hoci rušná Prievozská ulica je vzdialená pár krokov, hluk odtiaľ sem nedolieha.

Samotná reštaurácia sa je umiestnená na prízemí jednej z budov bizniscentra. Keďže časť stien je presklenných, podnik pôsobí vzdušne a ešte priestrannejší ako v skutočnosti je. Napriek tomu, že priestor je to dosť veľký, hostia sa nemusia cítiť stratení, reštaurácia má totiž tvar L, takže je opticky členená na dve miestnosti a aj tie ešte zútulňujú veľké rastlinné solitéry. V gastronomických zariadeniach málo využívaná vínová farba, ktorú architekti použili v interiéri, pôsobí zaujímavo a neokukane.

Koncept podniku odráža miesto, kde sa La Fiamma nachádza. Reštaurácia je evidentne zameraná na biznis klientelu, funguje v pracovných dňoch od ôsmej rána do siedmej večera a cez víkendy je zatvorená, resp. otvorená len na konanie akcií. Aj cenová politika je nastavená na vyšší bratislavský priemer. Okrem ponuky z jedálneho lístka je tu biznis menu na 11,90 eura a počas obedov tu býva pomerne plno.

A la carte menu je zamerané na mediteránsku a francúzsku kuchyňu, v ponuke je ale aj pizza, čo sa nám zdá trochu zbytočné, ale to je otázka názoru. Menu je moderne stručné, šéfkuchár, ktorého reštaurácia sympaticky prezentuje aj na svojej webovej stránke, využíva čerstvosť a sezónnosť surovín.

Keďže v ten deň snežilo, rozhodli sme sa dať si pre zahriatie polievku – Vývar z hovädzieho chvosta s julienne zeleninou a domácimi fritátovými rezancami (6,90 eura), silný vývar s kopou zeleniny, na náš vkus, alebo chuť bol viac slaný ako mal byť– a hoci nezvykneme komentovať ceny v hodnotených reštauráciách, 6,90 za polievku, akokoľvek kvalitnú sa nám zdá dosť.

Ak teplé predjedlo sme vyskúšali Quiche s kozím syrom, rukolovým šalátom a pestom (6,90), ten nám chutil viac ako hovädzí vývar. Cesto bolo krehké a plnka dobre dochutená. Z hlavných jedál sme mali Grilovaný lososový steak s krustou zo špenátu a mascarpone s pečenou jemnou zemiakovou kašou s chrenom (16,90). Losos bol dobre pripravený, šťavnatý, krusta zo špenátu bola chutná, aj kombinácia zemiakovej kaše a chrenu bola zaujímavá.

Šafránovo-kuriatkové rizoto so žeruchou a čiernou fazuľkou (10,90) bolo síce naozaj dobre dochutené a efektne naservírované do tvaru kocky, ale tým pádom nemalo tú správnu krémovú konzistenciu, na náš vkus bolo trochu suché.

Naopak chválime dezert Gaštanové créme brulée s čerstvým ovocím (4,90). – ten sa kuchyni naozaj vydaril. Čerstvé ovocie síce zastupoval len kúsok figy, ale nápad s gaštanmi, ako sezónnou surovinou oceňujeme. Taktiež kávu tu vedia robiť.

Kuchyňa bola rýchla, aj keď bol čas obedných menu, obsluha úctivá a pozorná, ale v takomto type podniku by sa hádam patrilo, aby hostí aj uvádzala k stolom a tiež by sa nemalo stávať aby pri platení kartou s ňou odišla, ako to bolo v našom prípade.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel