Hodnotenie TRENDU

Leberfinger

13
Foto:etrend
ročník hodnotenia: 2014
Viedenská cesta 257, Bratislava
02/6231 7590
denne 11.00 – 24.00
stredoeurópska
3cenová úroveň

Bol teplý letný podvečer a my sme sa ležérnym krokom blížili po petržalskom brehu Dunaja k historickej budove s nízkymi oknami a vysokou červenou strechou na okraji sadu Janka Kráľa. Práve tu má dlhoročne svoje sídlo príjemná bratislavská reštaurácia Leberfinger.

Biela fasáda podniku je už síce miestami popukaná, no pomaly zapadajúce slnko „premietaním“ svojich lúčov na ňu len príjemne dotváralo atmosféru pomaly sa vlečúceho letného večera.

Pre posedenie sme si zvolili vonkajšiu terasu, aby sme okrem vychutnávania príjemného slnka a jedla, komentovali popritom techniku korčuliarov potiacich sa na susednej vyvýšenej cyklistickej cestičke, či mladé rodinky s deťmi prechádzajúce sa v sade.

Naše prvotné nadšenie mierne pribrzdilo dlhšie zorientovanie sa v rozsiahlom jedálnom lístku, kde kraľuje slovenská, rakúska a maďarská kuchyňa. Obohatený je rozsiahlym steakovým menu. Vo výbere vám však ochotne pomôže príjemná obsluha.

Začali sme ľahkou porciou domácej huspeniny s kvetovej špičky a polníčkom (4,90 eur). Jej mierne kyslá chuť nám len dokázala, že aj typické jedlo pre chladnejšie mesiace, má svoje miesto aj v letnom období.

Neoľutovali sme ani výber druhého predjedla. Paštéte z daniela podávanej spolu s carpacciom z červenej repy a brusnicovou redukciou sa totiž nedalo nič vytknúť (4,90). Rovnako ako klasickej rybacej polievke halászlé, podávanej v malom kovovom kotlíku (3,90 eur). Jej chuť bola mierne pikantná a bola plná rybacieho mäsa. Chutná je aj maďarská fazuľová polievka Jókai s údeným mäsom a cestovinami (3,30 eur).

Rovnako na kove, konkrétne na oválnych miskách, boli podávané aj hlavné jedlá. Teľací perkelt s domácimi maslovými haluškami je v Leberfingeri poctivé a sýte jedlo. Len sme celkom nerozumeli „véčkovite“ nakrájanej štvrtinke jablka na plátky, zapichnutej medzi halušky a omáčku.

Zato jeleniemu ragú so slivkami v pikantnej omáčke a špeclami sme rozumeli celkom jasne (12,90 eur). Mäso bolo jemné a v ústach vytváralo s omáčkou príjemnú harmóniu.

Leberfinger okrem nových pokrmov ponúka aj svoje osvedčené jedlá. Okrem známych husokačiek z biochovu sú to rôzne úpravy červeného mäsa, rýb a hydiny. Opomenúť nesmieme ani na slušný výber vín.

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel