Hodnotenie TRENDU

Liviano

106
Liviano
ročník hodnotenia: 2018
Biznisuite Technopol, Bratislava
02/6828 6688
Po-Pia: 11.30 do 22.00 h, So-Ne - zatvorene
regionálna, medzinárodná
Martin Miklošík
4cenová úroveň

Jedna z najlepších slovenských reštaurácií, ktorá si už roky drží ten najvyšší štandard sa skrýva v útrobách petržalskej výškovej administratívnej budovy, Technopolu. Len tak okolo nepôjdete a nezastavíte sa, ale ako sa hovorí, o všetko, čo za niečo stojí, sa treba aspoň trochu pousilovať. Na druhej strane – na rozdiel od vychytených lokácií v centre mesta, tu nemusíte riešiť problém, kde zaparkujete.

Liviano je pre nás symbolom stability. Už roky si dokáže držať  toho istého šéfkuchára aj kľúčových členov servisu, čo je v tomto odbore, ktorý je povestný vysokou fluktuáciou a pri súčasnom nedostatku ľudí, naozaj obdivuhodné.

Takže keď sme sem po dlhšom čase zase prišli, starali sa o nás tí istí ľudia, ako pred dvoma rokmi, čo bolo príjemné zistenie.

Jedálny lístok je stručný, orientovaný sezónne a šéfkuchár Martin Miklošík k niektorým jedlám pridáva aj ich príbeh, ktorý si možno prečítať na webovej stránke reštaurácie.  My sme tu opäť raz neodolali predjedlám z foie gras -Foie gras roláda s foie gras zmrzlinou (13,00) bola jedným slovom famózna, snáď jedno z najlepších predjedál, ktoré sme u ná sjedli. Ale pochutili sme si aj na Ganache z foie gras. Z polievok sme si vybrali sezónnu Krémovú z husokačky (5,50), čo je smotanová sýta polievka s mäsom z tejto hydiny, výborne dochutená. Po dvoch sýtych chodoch sa žiadalo ľahšie hlavné jedlo, tak sme si dali opäť sezónne Domáce plnené tekvicové taštičky (14,50) a Zubáča v zemiakoch s omáčkou z nakladaných citrónov (19,00). Taštičky boli z úplne natenko vyvaľkaného cesta s lahodnou plnkou, pochutili sme si, len by sa nám k nim hodila nápaditejšia prezentácia, tak ako u ostatných jedál. Zubáč s chuťovo zaujímavou omáčkou tiež spĺňal aj tie najprísnejšie kritériá.

V Livane robia aj výborné dezerty, tento krát sme ich už ale nezvládali, dali sme si teda aspoň domáci sorbet – malinovo zázvorový a naše chuťové bunky boli opäť ako v siedmom nebi. Svieži, ľahký, jemne pikantný, lepšiu bodku za večerou sme si ani nemohli predstaviť.

Spomenúť ale musíme aj príkladnú prácu s nápojmi a vínom. Okrem peknej vínnej karty sme tu napočítali 12 druhov rozlievaného, „by glas“ tu ale dostanete aj nealkoholické šumové víno, sherry, portské a aperitívy z toho jeden nealkoholický.

Zhrnutie

Plus: jedna z najlepších kuchýň u nás, profesionálna a šarmantná obsluha

Mínus: pre niekoho poloha v nie atraktívnej časti mesta a budove, ale zase bezproblémové parkovanie

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel