Hodnotenie TRENDU

Liviano

106
Foto: Liviano
ročník hodnotenia: 2017
Biznisuite Technopol, Bratislava
02/6828 6688
po-pia: 11.30-15.00, 18.00-22.00, so-ne: zatvorené
regionálna, medzinárodná
Martin Miklošík, Pavel Pospíšil
4cenová úroveň

Petržalka sa nepovažuje za dobrú adresu a predsa v nej sídlia reštaurácie, patriace na Slovensku medzi najlepšie. Vo výškovej budove, ktorú každý pozná ako Technopol, v susedstve miestneho úradu, sociálnej aj zdravotnej poisťovne a rôznych úradov, od roku 2008 funguje Liviano. Odbornú garanciu nad ním má Pavol Pospíšil a jeho žiak Martin Miklošík je vynikajúcim šéfkuchárom.

Stránka reštaurácie poskytuje dostatočné informácie o zariadení, predstavuje filozofiu podniku a šéfkuchára, hosť si dopredu môže preštudovať menu a tiež zarezervovať si miesto. Pri Technopole je veľké platené parkovisko,  návštevníci Liviana ho majú zdarma. Vedú k nemu schodíky, hneď oproti vchodu je šatňa, niekto z personálu odloží kabáty a usadí k stolu.

Interiér naozaj stojí za zmienku, je veľmi príjemný, dekorácie sú nevtieravé a vyžaruje z nich domácka atmosféra a pokoj. Kto sem príde prvý krát, určite ho zaujme socha koňa, ktorý je akýmsi centrom podniku. Stojí pri krbe, oddeľujúcom časť kaviarenskú od reštauračnej.  Starostlivá a nevtieravá obsluha pôsobí profesionálne. Najprv nám ponúkli nápoje, doniesli jedálny lístok a čakanie na objednané jedlo nám skrátili pozornosťou podniku, tekvicovým capuccinom.

Pritom sme sledovali, čo sa deje v kuchyni, na premietacom plátne sme mali priamy prenos. Jedálny lístok na jednej A4 sme preštudovali rýchlo, ponuka však pokrýva jedlá pre rôzne požiadavky hostí. My sme ochutnali Divinové consomné (5,50 €) – chutný silný vývar s najemno nakrájanou zeleninou a Údeného lososa s medovo-horčicovou omáčkou (12,50) – veľmi zaujímavá kombinácia, pripravená chutne a lahodiaca aj oku. To, že jedlo tu pripravujú ako malé umelecké dielo, sme sa presvedčili aj pri hlavnom jedle a navyše vo vynikajúcej kvalite. Pochutili sme si na Jahňacom chrbáte so zeleninovým ratatouille (23,00) a Roláde z prepeličky a foie gras s hľuzovkovou omáčkou (19,50) s varenými zemiakmi.

K jedlu dobre padlo červené víno Corpus zo Strekova. Všetko bolo pripravené prvotriedne, nenašli sme jedinú chybičku krásy. Preto sme neodolali aj sladkej bodke – ochutnali sme Vanilkové creme brulle (5,50) a dospeli sme k názoru, že lepšie sme ešte nejedli. Aj väčší jedál by bol spokojný s veľkosťou porcií. Nedá sa nespomenúť návšteva toalety – na pohľad pekná kvôli použitým materiálom, zaujme najmä umývadlo, ale aj množstvom drobností, ktoré má hosť k dispozícii.Držíme podniku palce, aby si naďalej udržal svoju vysokú úroveň, ktorou je od svojho otvorenia známy. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding