Hodnotenie TRENDU

Mama’s Panasian Restaurant

279
Foto: Mama´s
ročník hodnotenia: 2017
Chorvátska ul. 2, Bratislava
02/556 43 667
denne: 11.00 – 22.00
suši, panázijská
3cenová úroveň

Milovníci rôznych variácií ázijskej a panázijskej kuchyne majú v Bratislave celkom dobrý život a to aj tí náročnejší. Medzičasom sa tu vyprofilovalo niekoľko podnikov s dobrým suši a niektoré ho dopĺňajú aj o hlavné jedlá s variáciami na panázijsku kuchyňu. Určite medzi ne patrí nenápadná reštaurácia v (pre domácich) celkom nenápadnom, ale návštevníkmi Bratislavy vyhľadávanom hoteli Mama´s Boutique Hotel. Je v centre Bratislavy, neďaleko Medickej záhrady v susedstve Justičného paláca.

Reštaurácia sa nachádza na prízemí, je priamo vo foyeri hotela, takže vlastne ako by mala vchod priamo z ulice. Je maličká, útulná a počas našej návštevy, v pondelkový večer sa postupne úplne zaplnila. Hosťami, ktorí tu bývali, aj tými z ulice. Evidentne, kto má rád kvalitné suši, vie, kam v tejto časti Bratislavy ísť.

Suši tu majú naozaj pestrý výber, jedálne lístky sú na tabletoch a slečna z obsluhy nám ochotne vysvetlila z ktorého sa podáva v porcii koľko kusov, keďže sme suši chceli len ako predjedlo.  Nakoniec sme sa rozhodli pre Temaki a síce Maguro, čo bol kornútok s ryžou, uhorka, avokádo a tuniak (4,10 eur) a Sašimi Unagi, teda marinovaného morského úhora. Priniesli nám ich spolu na jednom podnose, pekne naservírované. Bola to vlastne taká jednohubka, ktorá chuťovo príjemne naladila na ďalšie jedlo.

Pri druhom chode sme sa rozhodli vybrať si z hlavných jedál a síce Tuniakový steak s maslovou teryaki omáčkou (25,00), čo boli plátky tuniaka preliate omáčkou, servírované so shitake hubami a ryžovým koláčikom. Na otázku, A to sa v Bratislave odvažujete dať si tuniaka?  ktorú sme dostali po večeri od známeho, ktorý žil dlhšie pri mori a je „rozmaznaný“ čerstvými morskými rybami, môžeme po tuniakovi v Mama´s smelo (dúfame) povedať, že v tejto reštaurácii určite áno. Bol ukážkovo pripravený, vnútri ružový, jemný šťavnatý a aj pekne naservírovaný.  Druhým hlavným jedlom boli Kráľovské krevety v panko s foie gras (18,00), netradičná, ale chuťovo príjemná kombinácia, najmä foie gras nás oslovila. Pripravená inak ako sa väčšinou podáva, mala tuhú, ale zároveň takmer maslovú konzistenciu.

Hoci dva chody nám v podstate ku šťastiu stačili , rozhodli sme sa večeru nakoniec zakončiť zmrzlinou – a urobili sme dobre. Tri kopčeky ich domácej (7,00) – vybrali sme si cheescake, mangovú a škoricovú, boli doslova mrazenou básňou, úžasné. Už len kvôli tej zmrzline sa sem oplatí ísť, ak ste jej milovníkom, hneď aj keby vám suši a panázia nič nehovorili... 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding