Hodnotenie TRENDU

Mama’s Panasian Restaurant

279
Mamas
ročník hodnotenia: 2019
Chorvátska ul. 2, Bratislava
02/556 43 667
denne: 11.00 – 22.00
sushi, panázijská
4cenová úroveň

V reštaurácii hotela Mama´s nenájdete papierový jedálny lístok s ponukou mäsitých, cestovinových či zeleninových jedál. Čašník vám donesie tablet a vy môžete na ňom vidieť, aké jedlo vlastne budete jesť. Je to dôležité, keďže v tejto reštaurácii pripravujú špeciality panázijskej a japonskej kuchyne. A len by si z názvov jedál dokázal vybrať bez problémov naozaj len ten, kto je kulinársky špecialista ázijskej kuchyne.

My sme tu večerali. Spolu s nami tu však boli aj hostia, ktorí tu nie sú ubytovaní a prišli sem za špecialitami. Pre klientelu z okolitých administratívnych budov tu pripravujú aj denné obedové menu (8,90). A existuje aj ďalšia možnosť – môžete si jedlo objednať online a potom ho bez čakania vyzdvihnúť.

V ponuke je päť predjedál, lososové závitky, tuniakový a lososový tartar, restované sójové bôby a plátky lososa s kôprovým syrom, avokádom a edamame fazuľkami. Na jedálnom lístku majú šesť polievok.

My sme si vybrali omaha hovädzí ramen s mušľami (6,70). Bola to lahodná polievka a zasýtila. Tradičnú ostro kyslú polievku pozná asi každý. Chceli sme poznať, aký variant varia v reštaurácii Mama´s. Tradičná ázijská polievka s kuracím mäsom, vajíčkom, tofu, hubou shitake a zeleninou nesklamala (3,50).

Jedálny lístok je ale postavený najmä na rôznych variáciách sushi. V ponuke sú napríklad maki sushi rolky (6 kusov) plnené špeciálnou ryžou, rybou alebo inou náplňou v morskej riase. Futomaki sushi rolky (8 kusov) plnené špeciálnou octovou ryžou, rybou alebo inou náplňou v morskej riase.

Plátky surových čerstvých rýb bez ryže (sashimi) alebo preliate omáčkou, podávané s avokádom, tofu syrom, hubou shitake a jarnou cibuľkou. Na lístku nájdete tiež štyri druhy poké s lososom, tuniakom, kuracími prsiami či restovanými krevetami.

Vybrať si možno tiež spomedzi šiestich druhov špeciálnych obrátených sushi roliek, ktoré sú plnené octovou ryžou, rybou alebo inou náplňou v morskej riase podávané s wasabi, gari zázvorom a zeleninovou oblohou.  Obľúbené sú aj rôzne sety s tuniakom, lososom, mix small, medium či big.

My sme si vybrali z ponuky hlavných jedál. Našou prvou voľbou boli klasické yakitori. Grilované kuracie stehná na paličke boli doplnené domácou teriyaki omáčkou, jarnou cibuľkou a bielym sezamom. Podávali ich s jazmínovou ryžou, ktorá bola naservírovaná v osobitnej miske (12 €).

Ochutnali sme aj tradičné japonské gyoza pirôžky. Na výber je zeleninový alebo mäsový variant a buď parené alebo vyprážané. My sme si dali mäsové a vyprážané. Boli preliate domácou teriyaki omáčkou a posypané edamame fazuľkami, jarnou cibuľkou a chilli (9,70 €).

V ponuke boli tri druhy dezertov. Namiesto tvarohovo-jogurtového cheesecake, ktorý sa už v čase večere minul, sme si dali nepečený lesný raw dezert  (7 €) a čokoládový koláčik plnený horúcou tekutou čokoládou podávaný s kopčekom zmrzliny (7 €).

Všetky jedlá v reštaurácii podávajú na efektnom kamennom servise s logom reštaurácie. Na výber sú paličky pre znalejších, alebo klasický príbor.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo

Mínus: žiadny

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel