Hodnotenie TRENDU

Mama’s Panasian Restaurant

279
Mamas
ročník hodnotenia: 2020
Chorvátska ul. 2, Bratislava
02/556 43 667
denne: 11.00 – 22.00
panázijská, suši
4cenová úroveň

V podniku s hrejivým názvom Mama’s klasickú maminu kuchyňu nehľadajte. Na svoje si tu však prídu priaznivci panázijskej kuchyne. Prvé, čo nás v príjemnej hotelovej Mama’s panasian restaurant upútalo, bol jedálny lístok formou tabletu. V ňom si môže hosť vybrať nielen podľa názvu, ale aj podľa fotografie jedla, čo je zvlášť pri exotickej kuchyni veľkou výhodou. Po objednaní si hosť môže krátiť chvíľu „surfovaním“ po tablete a spoznávaním ponuky na webovej stránke hotela. Celkom tak, ako sme ju skúmali po objednávke aj my.

Vo výbere jedál nám poradil ochotný čašník, ktorý zároveň zastával pozíciu recepčného, reštaurácia je totiž spojená s priestorom recepcie a oddelená len dizajnovou stenou. Bol informovaný o jedlách, poznal ich nielen teoreticky, ale aj spôsob prípravy a tiež vedel, ako každé chutí a v čom sa líši od podobného. Vedel odporučiť aj populárne jedlá, či svoje obľúbené.

Ako predjedlo sme vyskúšali lososový tartar (7,40 eur) servírovaný na čerstvom red chart šaláte a toastovom chlebe. V ponuke boli rôzne zaujímavé polievky, z ktorých každú chcete skúsiť a pritom si neviete vybrať... Išli sme teda na výber vylučovacou metódou, podľa toho či chceme polievku pikantnú, či s kokosovým mliekom. Vybrali sme si thajskú polievku s kokosovým mliekom a krevetami (6,90 eur) a bola to výborná voľba.

Ako hlavné jedlo sme si objednali lososa na grilovanej zelenine, mladých hráškových strukoch a tenučko nakrájanom póre (21,80 eur). Zelenina bola chrumkavá, grilovaná len veľmi krátko a hojne marinovaná v domácej teriyaki omáčke. Zaujala nás nezvyčajne – po dĺžke - nakrájaná mrkva a mladá cuketa. Vyskúšali sme aj tradičné japonské gyoza pirôžky, môžete si ich dať pripravené na pare, alebo vysmážané (obe za 10,80 eur), opäť dochutené domácou teriyaki omáčkou. Pirohy môžu byť plnené kuracou, zeleninovou, alebo hovädzou plnkou, posypané sú dameme fazuľkou, jarnou cibuľkou a chilli.

Z rozlievaných vín boli v ponuke dve biele vina, jedno červené a prosecco, všetko suché vína. Priznávame, nie sme veľmi ich priaznivci, tak sme si nevybrali, hoci čašník ochotne priniesol víno na ochutnávku. Možno by stálo za zváženie rozšíriť ponuku aj o polosladké vína.

Večeru sme ukončili vynikajúcim mangovým tvarohovo-jogurtovým cheesecakom (7 eur) a čajom z čerstvej mäty, podávanom štýlovo v keramickom čajníku s logom hotela a miskou na pitie.

Pri čakaní na jedlo sme sa v tablete dočítali, že okrem à la carte ponuky majú hostia každý deň k dispozícii dvojchodové business menu za 8,90 eura spolu s dezertom, za ktorý sa pripláca. Milovníci sushi uvítajú Sushi take away menu, ktoré si môžu v balíčku odniesť bez čakania. Do panázijskej hotelovej reštaurácie sa pokojne môžete vybrať na obed aj s potomkom, v ponuke je aj jedlo blízke našim chutiam – detské kuracie menu s ananásom s voliteľnou prílohou – jazmínovou ryžou a hranolčekmi (9,20 eur).

Všetko jedlo bolo chutné a výborné, nemali sme žiadne výhrady. Kvalita, spôsob prípravy aj dochutenie bolo autentické, rozvarená slovenská zelenina a slovenská „čína“ tu nehrozí. Aj vďaka originálnej japonskej kuchyni, exotickým chutiam a neznámym názvom je skvelé, že obsluha vie hosťa zorientovať, nasmerovať a poradiť mu.

Ak chcete vyskúšať originálnu panázijskú kuchyňu v prostredí, kde vám bude obsluha nápomocná, tak v elegantných priestoroch Mama’s panasian restaurant ste na pravom mieste.

Zhrnutie:

Plus: Výborná panázijská kuchyňa, ochotná a znalá obsluha

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel