Hodnotenie TRENDU

Motorest Salaš u Franka

426
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2016
Popradská ulica, Stará Ľubovňa
052/436 92 92
Po-Pia: 7.30-23.30, So-Ne: 9.00-23-30
regionálna
1cenová úroveň

Obľúbená reštaurácia pri hlavnom cestnom ťahu zo Starej Ľubovne do Popradu tu stojí už nejaké to desaťročie a posledných takmer 20 rokov (od roku 1996) tu „vládne“ Norbert Frank, ktorého meno aj motorest, či salaš nesie. Názov motorest má asi najskôr preto, lebo sa nachádza priamo pri ceste, „salašový“ je exteriér, kde dominuje drevo. Toho je veľa aj interiéri, ten ale celkovo pôsobí ako celkom elegantná reštaurácia – obrusy, prestieranie a kvety na stoloch, elegantné sedenie. Kapacita reštaurácie sa za posledné roky postupne zvyšovala, tým, ako rástol záujem o návštevu salaša. A mal aj prominentných hostí – na webovej stránke je napríklad fotografia z návštevy britskej kráľovnej Alžbety II. Všetko je tu podriadené tomu, aby sa hostia rýchlo, lacno a dobre najedli – parkovaním počnúc a platením končiac.

Boli sme v salaši v prázdninovú sobotu v čase obeda, vonku práve prebiehali prípravy na jednu z početných večerných akcií a na veľkom parkovisku nás na miesto nasmeroval brigádnik. Obsluha s jedálnymi lístkami bola pri nás prakticky ihneď a taktiež na platenie po jedle sme čakali minimálne.

Jedálny lístok je prakticky fotokniha, všetky jedlá sú aj na fotografiách. S čím sme sa ale ešte nestretli je, že vpredu sú fotografie aj všetkých členov personálu. Takže viete, komu vďačíte, ak ste sa najedli dobre, alebo na koho  sa sťažovať, ak vám prípadne nechutilo. Jedálny lístok je značne rozsiahly, jedlá pôsobia tak trochu „retro“, ale na druhej strane je celkom prehľadný, takže sa v ňom orientuje dobre a jedlo, ktoré sme tu jedli, bolo chutné. Podnik je otvorený už od pol ôsmej rána, takže sa tu dá aj naraňajkovať, raňajkové jedlá sú v sekcii predjedlá.

Keďže obrat hostí je tu značný, dôležité je, aby bolo jedlo na stole rýchlo, takže ak si dáte niečo zo sekcie hotových jedál, alebo z denného, či víkendového menu, máte jedlo na stole za pár minút, čo bolo aj v našom prípade.  V ponuke je veľa múčnych jedál, minútkové špeciality, steaky, ale nájdete tu aj kolónku s nápisom delená strava, kde si môžete objednať len samotné mäsové jedlá alebo varené zemiaky a zeleninové jedlá. Čo je však na menu asi najzaujímavejšie – s 95 percentami jedál sa zmestíte do 5 euro! Napríklad väčšina polievok stojí 1 euro... Reštauráciu s takou kvalitou jedla za takého ceny naozaj treba na Slovensku hľadať.  

My sme si dali Salašský tanier, ktorý bol vo víkendovom menu (4,18), čo bolo šesť kusov výborných zemiakových pirohov s bryndzou a k tomu bryndzové halušky so slaninou. Boli naozaj s bryndzou, nie smotanou, ako sa to niekedy pri tomto jedle stáva. Výdatná porcia, menší jedák po nej už ani večerať nepotrebuje. Z mäsitých hotových jedál sme vyskúšali baraninu so strapačkami a(5,90), plátky mäsa boli mäkké, dobre dochutené, strapačky chutné, opäť výdatné jedlo, vhodné, ak máte pred sebou dlhšiu trasu, skôr pre spolujazdca ako pre šoféra, pretože ten by mohol potom pri volante počas trávenia zaspávať...:)

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel