Hodnotenie TRENDU

Parcafe

139
Foto:etrend
ročník hodnotenia: 2016
Búdková 39, Bratislava
0911 902 992
po-so: 10.00 – 24.00, ne 11.00 – 15.00
španielska
Daniel Hrivnák
4cenová úroveň

Reštaurácia Parcafe zo skupiny Roman restaurants ponúka na kopci pod Bratislavským hradom klasickú mediteriánsku kuchyňu už od roku 2008. A zdá sa, že u svojich hostí je stále obľúbená. Presvedčil nás o tom večer uprostred chladného pracovného týždňa, kedy sme podnik navštívili. Stoly umocňujúce pocit nerušeného posedenia pri jedle a víne sa pomaly napĺňali staršími, ale aj mladšími pármi, ktoré akoby šli na istotu strávenia komorného večera. Koniec koncov, mediteriánska, respektíve španielska kuchyňa má u nás veľké množstvo obdivovateľov.

Podľa prevažujúcej klientely je zrejme zostavené aj menu. Chuťovo je usadené v stabilných vodách Stredozemného mora, ktoré hosťa svojou novosťou príliš nevyrušia. Pozostáva zo studených a teplých tapas, polievok, paelly, cestovín a hlavných jedál. Ich popis sa zmestil na jednu kartu, takže ani my sme príliš neotáľali a pustili sa do rýchleho výberu.

Ako studené tapas sme zvolili Hovädzí tatarák (4,90 eur). Klasický predkrm sa nedal zahanbiť a chutil k našej spokojnosti. Podobne dopadlo aj teplé tapas v podobe kreviet (4,90) v pikantnejšom kabátiku, ktoré nás príjemne zahrialo v sychravom počasí. Z polievok sme ochutnali dobrú chobotnicovú polievku (6,90) a jemnejšie dubákové latte (6,90). Chuť húb bola príjemná, no podľa názvu sme očakávali krémovejšiu konzistenciu pokrmu.

Ak si vyberiete paellu, prinesú vám ju pekne na panvici, ktorú položia vedľa vás na rozkladací stolček. Z nej ju potom obsluha dekoruje priamo na tanier. Vyskúšali sme Paellu Valenciana (14,90), kde hlavnú úlohu hrajú kôrovce. K nim sme si ešte vypýtali kuracie mäso (2,90), aby sme porovnali konzistenciu viacerých mias. Jednoduchému a rustikálnemu jedlu sme nemali čo vytknúť.

Z karty sme sa dozvedeli, že ako hlavné jedlo odporúča šéfkuchár Tournedos z bravčovej panenky (13,90). Kúsky mäsa spolu so zemiakovým rösti, bagetou, prepeličím vajíčkom, demiglace a miešaným šalátom boli dekorované na veľkej čiernej platni. Bravčovina bola príjemne šťavnatá a po zamiešaní s tekutým vajíčkom a omáčkou vytvorila na jazyku príjemnú konzistenciu.

Ak budete mať chuť na sladké, na výber budete mať tri možnosti. My sme využili dve. Konkrétne Double chocolate fondant (5,90) a Čokoládu s gaštanmi (6,90). Obe boli technicky dobre zvládnuté a v celku príjemné.

Obzvlášť počas našej návštevy oceňujeme príjemnú obsluhu. Od uloženia našich kabátov, cez prezentáciu jedál až po pozdrav na rozlúčku bola priam príkladná. Parcafe je tak aj naďalej podnikom, kde sa dá príjemne ukryť pred rušným centrom mesta. To všetko pri jednoduchom, no dobrom jedle, ku ktorému sa priam núka ochutnať nejaký ten pohár z dobrého výberu vín.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel