Hodnotenie TRENDU

Park Restaurant

340
Foto: Soňa Hudecová
ročník hodnotenia: 2013
Riečna 4, Prievidza
0907/719 086
Po-So: 11:00 - 22:30, Ne: 11:00 - 20:00
medzinárodná
3cenová úroveň

Zopár chlebíčkov, možno rezeň, piškótový koláč a káva v termoske... čo iného by sme si niesli na piknik do parku? Prievidzská prechádzka sa však môže zvrtnúť na bohatšie kulinárstvo. Stačí ju ukončiť v Park restaurante za chrbtom penziónu Oáza. Kedysi v nej vítala hladných pocestných nie veľmi vydarená záhrada. Dnes ide už iba o ubytovanie, zatiaľ čo jedlo sa chystá v pristavenej reštaurácii Park spoločnosti Complete Party Service. Napriek tomu, že catering a à la carte gastronómia sa v mnohom odlišujú, trúfli si už pred rokmi aj na kamennú reštauráciu Villa Maria.

Kvôli nízkej návštevnosti ju napokon zatvorili. Jej mladšej sestre v parku sa potešili najmä milovníci žabích stehienok (6,80 €) a slimákov (4,80 €), ktorí na ne chodievali aj na predošlú adresu.

Mnohé reštaurácie na Slovensku trpia vyhorením. Začnú dobre, potom únava tlačí kvalitu nadol. V Park restaurante panuje opačný trend (s výnimkou novej webovej stránky, kde chvíľami text ani nevylúštite); v jedlách i prostredí. Oko hosťa môže spočinúť stále na niečom novom... Pri vchode zvonku ho víta slon z dreveného šúpolia, palmy, strechy zo slamy namiesto obvyklých nevkusných firemných slnečníkov. Terasa prekvapuje otvorenou kuchyňou s teppanyaki grilom, ale aj prestretými stolmi. Spravidla totiž býva priepasť medzi kultúrou stolovania vonku a vnútri obrovská. Tomu sa v Parku vyhli; prvým „levelom“ sú exteriérové dubové stoly i kaviarenské stolíky na stretnutia nad vynikajúcim espressom (1,50 €). Na „lepšej“ vyvýšenej terase sedia hostia pri prestretých stolíkoch, no a stoly vnútri sú ozdobené ešte noblesnejšie. Na pracovné obedy sa tu nájdu tiché kúty, rodiny s deťmi zase ocenia zábavkami dobre zásobený detský kútik, pieskovisko či hojdaciu lavicu.

Dizajn nespasí, ak ho nesprevádza chutné jedlo. Plne obsadené stoly počas našej návštevy mlčky kričali, že tu nie je o nerovnováhe ani reči. A tak sme iba chvíľku váhali, či v ten horúci deň neostaneme len pri jedle z dennej ponuky – hoci aj grilovaných kuracích rezančekoch na zelenine s jazmínovou ryžou (5,20 €). Našťastie sme sa rozhodli pre kompletnejší obed... Už čínska polievka soba (3,40 €) nás naladila na gurmetskú strunu. Nič zásadné sa nedá vyčítať ani jahňacím medailónikom s fazuľovými rolkami a plátkovým cesnakom (10,90 €), ale viac nám chutil kornútok z lososa plnený paštétou (5,30 €).

Vyberali sme nielen podľa názvov, ale aj fotografií uverejnených vo veľkom jedálnom lístku. Úlohu pomyselnej čerešničky zahrali dezerty – vynikajúca sacherova tortička i okrúhly tvarohový sen (2,90 €). Za kuchárskym umením trochu pokrivkávala obsluha – chýbali servítky či prázdny tanier na rozdelenie jedla pre dvojicu. Medailóniky prišli na stôl ešte v čase polievky, takže postupne chladli. Keď sme sa zvnútra chceli presunúť k uvoľnenému stolu na terase, taniere s jedlom sme si po chvíli čakania radšej preniesli sami. Aj Park restaurant by si mal dať pozor na syndróm vyhorenia – aby si Prievidžania nezačali do parku predsa len nosiť obložené chlebíčky...

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel