Hodnotenie TRENDU

Penzión Divá kačica – reštaurácia

265
Trend
ročník hodnotenia: 2014
Mestská časť Lándor Hajlás č. 2, Komárno
0907 747 475
po: zatvorené, ut-štv: 12.00-20.00, pia-so: 12.00-22.00, ne: 12.00-18.00
medzinárodná, regionálna
2cenová úroveň

Za dobrým jedlom neváhajú ísť jeho milovníci kamkoľvek. Spomenuli sme si na to pri návšteve reštaurácie Divá kačica v Komárne. Nachádza sa uprostred polí, asi 5 kilometrov od Komárna. Smerom od Nových Zámkov je pri ceste dobre značená, my sme však išli od Štúrova, takže sme v meste bez navigácie trochu blúdili – ale stačilo zastaviť prvého človeka a ten nám cestu do podniku presne popísal. Povedali sme si, to môže byť dobré znamenie.  

Sobotný obed nie je podľa nás práve termín, kedy sa na Slovensku vo veľkom chodí do podnikov, Divá kačica však bola zaplnená celkom slušne. Podnik je zariadený vo francúzskom (alebo ak chcete v nostalgickom) vidieckom štýle a ako sme sa rozhliadali po okolí, určite sa tu dá stráviť príjemné  popoludnie aj vonku keď sa oteplí a počasie to dovoľuje.

Jedálny lístok je medzinárodne- lokálny, evidentne robený so snahou vyhovieť väčšine zákazníkov. Teda aj tým ktorí napríklad dostanú v Komárne chuť na morské „potvory“. Cenové rozpätie jedál je sympaticky široké. Okrem stabilného menu má reštaurácia aj mesačné ponuky, vo februári to boli napríklad dni grilu a hovädzieho steaku, ktoré pre veľký záujem predĺžili až do koca marca.

My sme zostali pri lokálnej klasike. Dali sme si výborné Halászlé zo sumca (4,50 eura) a Slepačiu polievku s krupicovými haluškami (2,90 eura) v Husacej masti zrejúcu studenú husaciu pečienku (12,50 eura ). Ďalej Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou a s bryndzovo kukuričnými pirohami ( 8,50 eura)  a Bravčovú panenku zapečenú v chrumkavej cibuli (8,90 eura). Na vytrávenie, namiesto dezertu vynikajúci citrónovo-limetkový sorbet. Treba povedať, že na všetkom sme si pochutili. Silnou stránkou podniku je sympatická a ústretová obsluha. 

TIPY:

© 2014 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel