Hodnotenie TRENDU

Penzión Fortuna - reštaurácia

424
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2016
Sobotské námestie 1768/43, Poprad-Spišská Sobota
052 7769 602
denne 11.00-22.00
medzinárodná
3cenová úroveň

V Spišskej Sobote, časti Popradu s krásnym renesančným námestím, sa nachádza niekoľko penziónov, ale aj zaujímavých reštaurácií. Jednou z nich, v spodnej časti námestia, je reštaurácia penziónu Fortuna. Nachádza sa na prízemí, v pekných klenbových priestoroch, keďže ide o historickú budovu, interiér je elegantne zariadený. Keď to podtatranské počasie dovolí, veľmi príjemne sa stoluje na krytej terase na veľkom, krásne upravenom dvore penziónu. V deň, keď sme tu boli na nedeľný obed, bolo po daždi a stoly na dvore ešte neboli prestreté, veľmi príjemná obsluha nám však bez problémov jeden pripravila a neskôr pripravili aj ostatné. Stoluje sa na kvalitnom porceláne, obsluha je v bielych rukavičkách, k dispozícii máte plátené prestieranie.

Jedálny lístok je stručný, kombinuje medzinárodnú kuchyňu s regionálnou a tiež suroviny – zahraničné s domácimi. Okrem klasickej ponuky sa môžete rozhodnúť aj pre degustačné menu, ktoré je kombináciou jedál z jedálneho lístka. Škoda, že ho hosť nenájde aj na webovej stránke zariadenia.

Než vám prinesú jedlo, čakanie vám spríjemnia pozornosti kuchyne – chlieb s domácou škvarkovo-pažítkovou masťou a po ňom sme ešte dostali na ochutnanie spišskú fazuľovú polievku s párkom.

Z menu sme vyskúšali Dubákový krém (4,90 EUR) , smotanová hustá polievka s kúskami dubákov bola chutná s výraznou hubovou chuťou, výdatná a navyše pekne servírovaná. Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Vykostené kuracie stehno s hráškom (10,90) , mäso bolo dobre tepelne upravené, mäkké, koža chrumkavá a kombinácia s hráškom na smotane chuťovo zaujímavá.

Ako dezert sme si chceli dať niečo ľahšie, v ponuke mali vtedy zatiaľ len Apple pie, čo nejako našu predstavu ľahšej sladkej bodky nespĺňalo, obsluha nám ale iniciatívne ponúkla Jahodový sorbet (v skutočnosti to bola zmrzlina) so šumivým vínom a jahodou (0,80). Funkciu niečoho ľahkého na záver to splnilo. Robia tu aj slušné espresso, ak si ho dáte s mliekom, servírujú ho tak ako sa patrí so zohriatym a napeneným. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel