Hodnotenie TRENDU

Penzión Sabato – reštaurácia

292
Foto: Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
Sobotské námestie 1730/6, Poprad – Spišská Sobota
052/7769 580
denne 12.00 – 22.00
regionálna, medzinárodná
2cenová úroveň

V časti Popradu Spišská Sobota, na jej historickom námestí sa nachádza hneď niekoľko možností, kde sa dá chutne najesť. Buď po prechádzke najkrajšou časťou Popradu, ale ďaleko sem nie je ani od hlavnej popradskej atrakcie, aquaparku, kde sú samozrejme, tiež bohaté možnosti občerstvenia, ale ak by ste chceli predsa len niečo špeciálnejšie...

Hneď na začiatku námestia je penzión Sabato s reštauráciou, ktorá je medzičasom medzi milovníkmi chutného jedla dobre známa. Dom v ktorom sa nachádza, už má niekoľko storočí a v historickom štýle je zariadená aj reštaurácia. Je členená na niekoľko častí, takže aj keď majú plno, nepripadáte si tu ako v úle, lebo v jednej miestnosti môže sedieť maximálne 20 ľudí. V lete sa príjemne sedí na krásne upravenom dvore.

Keď sme prídete prvý krát a podajú vám jedálny lístok v klasickom sériovom koženkovom obale, aké sa predávajú v papiernictve, možno zostanete trochu zneistení, lebo predsa len aj vzhľad jedálneho lístka predáva. Navyše keď jeho obsah nenájdete ani na inak peknej a obsiahlej stránke penziónu.

Keď si ho prezriete, pochybnosti prejdú – je zostavený zaujímavo, jedál nie je málo, ale ani veľa. Na jednej strane sú predstavené aj tradičné slovenské suroviny, na ktoré sa medzičasom zabudlo, ale zase nadobúdajú na popularite – jačmenné krúpy, či cícer. Tu z nich už ale varia niekoľko rokov.

My sme začali večeru Borščom (4,90), priniesli nám ho naservírovaný v peknom hlinenom hrnčeku, chuťovo výrazný, hustý, pochutili sme si. Neskôr, po návšteve reštaurácie sme sa od „insiderov“ dozvedeli, že nielen nám chutil, že je „vychýrený a jedol ho už aj pán prezident“.

Po polievke sme sa rozhodli pre už spomínané tradičné suroviny – pre Krupoto s kačacími prsami (8,90) a Voňavý cícer so zemiakmi a grilovanými šampiónmi (8,20). Kto má ale rád radšej niečo „pevnejšie“ majú tu aj peknú ponuku steakov.

Na obidvoch jedlách sme si pochutili – boli výborne dochutené, šťavnaté, kačacie prsia nakrájané na tenké kúsky mäkké. Na dezert tentokrát neprišlo, ale espresso nám urobili predpisové. V Sabate sme sa aj tento krát stretli s príjemným personálom.

Zhrnutie:

Plus: výborné jedlo v štýlovom prostredí

Mínus: vedálny lístok by sa zišlo mať aj na webe a k takým chutným jedlám by pristala aj jeho krajšia forma. 

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel