Hodnotenie TRENDU

Pivovar ERB – reštaurácia

257
MDD
ročník hodnotenia: 2017
Novozámocká 2, Banská Štiavnica
0917 755 235
Ne-Štv: 12.00-22.00, Pia-So: 12.00-24.00
regionálna, medzinárodná
4cenová úroveň

Zaujímavý komplex pivovaru, reštaurácie a divadla už niekoľko rokov funguje c centre Banskej Štiavnice, stačí odbočiť z hlavnej štiavnickej ulice a prejsť pár metrov. Do reštaurácie vchádzate popri pivovare, na ktorý sa môžete pozrieť cez sklenené dvere a časť technológie je aj vnútri podniku. Keďže súčasťou komplexu je divadlo, na stenách visia plagáty - pozvánky na predstavenia. Reštaurácia je priestranná, v interiéri dominuje okrem dvoch medených tankov drevo a dobová výzdoba. Podnik je dobre členený– keď sa vstupná miestnosť zaplní, čo bolo aj počas našej návštevy, dá sa sedieť vo vedľajšej. Erb má aj príjemnú terasu, keď sme v Erbe boli, na posedenie na nej sa nám na náš vkus zdalo chladno, ale je tu veľký ohrievač a možno sa zabaliť aj do deky.

Príjemná obsluha sa nám začala venovať hneď po prekročení prahu, ponúkla voľný stôl a hneď sme dostali aj jedálne lístky. Stoly sú jednoducho prestreté, prestieranie, vrátane textilných obrúskov vám prinesú, keď si objednáte jedlo.

Jedlá sú opísané v štiavnickom nárečí s kvetnatými názvami, ak by vám robilo problém sa v ňom orientovať , tak jedlá sú popísané aj v slovenčine a hneď pod každým je aj popis alergénov.

Možno si dať niečo menšie k pivu, alebo z celkom bohatého výberu mäsitých jedál. Kto by chcel niečo ľahšie, môže si vybrať zo šalátov, v ponuke bola aj zapekaná cuketa. A samozrejme bohatý výber pív z vlastnej produkcie. My sme skúsili Pomazánku so škvarkama a čerstvým chlebom (3,50 EUR), pomazánka bola chutná, osobitne k nej bola servírovaná cibuľka a dostali sme k nej košík výborného domáceho chleba. Ako malé naštartovanie chuťových buniek stačí aj pre dvoch. Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Medňanského vyprážaný rezeň s grilovanou zeleninou (13,00) , robia ho tu z bravčovej panenky. Dostali sme dve menšie rezne, boli šťavnaté, trojobal chrumkavý, grilovaná zelenina dobre ochutená. Odporúčať môžeme aj Jahňacie kotlety na šampiónovom ragú so slaninkou s pečenými zemiakmi (17,00). Jahňacina bola správne pripravená, kombinácia šampiónov a slaninky nie až tak tradičná, ale chuťovo veľmi dobrá, pečený zemiak bol rozkrojený na polovicu a na povrchu chrumkavý.

Po jedle nám obsluha predpisovo ponúkla kávu a dezert, zostali sme pri druhom, nechali sme sa nalákať na Zmrzlinu z tmavého špeciálu so šľahačkou (4,50). Bola naozaj chuťovo zaujímavá, nie veľmi sladká, karamelovo-nahorkastá a zaujímavo ju chuťovo  dotvárali karamelizované orechy.

Reštaurácia patrí medzi podniky s vyššou cenovou hladinou a to nielen v rámci Štiavnice, ale v čase, keď sme tam boli (v augustový štvrtok podvečer) bola stále plná, čo je určite dobrý znak. - 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel