Hodnotenie TRENDU

Portofino wine bar & pasta

444
Portofino
ročník hodnotenia: 2019
Rusovská cesta 56, Bratislava
0903 613 000
denne 8.00-22.00
mediteránslka
3cenová úroveň

Nedeľný novembrový večer sme sa vybrali do  podniku patriaceho do skupiny Roman restaurants – Potrofino wine bar&pasta. Ako z názvu vyplýva ide o v dnešnej dobe (hlavne v zahraničí) čoraz viac populárnejšiu koncepciu kvalitného vínneho baru a domácej talianskej pasty, lebo ak chcete cestovín.

Podnik sa nachádza na prízemí budovy, ktorá patrí do novej zástavby Petržalky pri Chorvátskom ramene, z hlavnej cesty nie je viditeľne označený, takže sme mali trochu problém nájsť vchod.

Našťastie počas našej návštevy sme nemali problém s parkovaním priamo pred reštauráciou. Boli sme tu v nedeľu na večeru, čo nie je evidentne frekventovaný čas.

Priestor je koncipovaný moderne otvorene, s dôrazom na moderné prvky zvlášť pri osvetlení, ale aj dotvorení atmosféry wine baru – vínovými fľašami. Vcelku čisté, nerušivé.

.Podobne je riešená aj kuchyňa v modernom otvorenom štýle, tak aby zákazník videl kuchárom priamo pod ruky. Takýto štýl kuchyne je už pár rokov veľmi obľúbený, k tomu však treba dodať, že to zaväzuje personál k istým podmienkam, keďže všetko, čo sa v kuchyni deje a hovori si vypočuje aj hosť.

Jedálny lístok á la carte bol doplnený o sezónne – jesenné menu. Z neho sme si vybrali pečenú tekvicu s mrveničkou so slaného syra s petržlenovou vňaťou čili a bruschettou (7,90€). Ľahké, jemné predjedlo na náš vkus ale tekvica nebola dostatočne dochutená.

Naopak, tuniakový tartar (8,90€) z ponuky á la carte bol tou správnou voľbou. Doplnený o osviežujúce citrusové segmenty a limetkovú kôru naštartoval všetky chuťové poháriky.

Rovnako tak potešil silný hovädzí vývar so špikovou kosťou a zeleninou (3,90€), ktorý bol priam stvorený na chladný jesenný večer.

Zaujímavou a dobrou voľbou bol aj dubákový krém s penou z koňaku (4,90€). Poctivý, správne hustý, plný dubákovej krémovej chuti v kombinácií s penou z koňaku bola táto výdatná polievka favoritom našej večere. Boli sme zvedaví na  Dry age rib eye steak s paprikovým chutney, prosciuttom a rukolou (verzia 150g 15,90€ / 250g 21,90€). Veľmi sme si nepochutili, mäso bolo nadmieru obrastené tukom, šľachovité, pritom v á la carte bolo označené ako „chef choice“ teda šéfkuchárova voľba.

Chuť sme si teda chceli napraviť pastou, keďže sme v talianskej reštaurácií orientovanej práve na poctivú pastu. Vybrali sme si penne flank steak s paradajkami, cesnakom, rozmarínom a zeleným korením (9,90€).

Paradoxne pasta nebola ani zďaleka al dente, dovolíme si tvrdiť, že až rozvarená. Paradajkovo bylinková omáčka  mala mierne nevýraznú chuť, bolo k nej treba soľ a korenie.

Z dezertov sme skúsili slivkové guľky s pistáciami a škoricovým créme fraiche z jesennej ponuky (5,90€) a klasické talianske tiramisu z á la carte (3,90€). Slivkové guľky boli v kombinácií so škoricovým krémom vynikajúce. Rovnako aj Tiramisu, ktoré bolo šťavnaté a také, ako má originálne tiramisu vyzerať a chutiť.

Zhrnutie:

Plus: Pekný interiér, výborné polievky a dezerty

Mínus: Počas našej návštevy nevhodné komentáre z kuchyne

 

 

 

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel