Hodnotenie TRENDU

Pulitzer

447
Pulitzer
ročník hodnotenia: 2017
Župné námestie 7, Bratislava
0948 116 316
Po-Pia: 10.00-22.00, So-Ne: 11.00-22.00
medzinárodná
2cenová úroveň

Nenápadná reštaurácia, ktorá je ale priaznivcom poctivej kuchyne za priaznivé ceny dobre známa, to je Pulitzer na Župnom námestí v Bratislave. V Dome novinárov vždy nejaká kaviareň bola, súčasní majitelia prebrali podnik pred niekoľkými rokmi a postupne z neho vybudovali inštitúciu chutnej kuchyne v časti centra Bratislavy, kde to práve kvalitnými reštauráciami neprekypuje.

Keď sme tu boli začiatkom prázdnin, podnik nemal núdzu o hostí ani v neskoré poobedie (či skorý večer). Interiér pôsobí útulne, je zariadený v súlade so svojim názvom a miestom, kde sa nachádza – zdobia ho zväčšeniny novinových článkov a zviazané staré ročníky novín. Aj jedálny a nápojový lístok má formu novín a treba povedať, že jeho vzhľad je jeden z najkreatívnejších (a pokojne mu môžeme prisúdiť aj prvenstvo), aký sme v slovenských reštauráciách videli.

Okrem menu sa tu napríklad dozviete niečo o majiteľoch podniku, o jeho štamgastoch, čo je čítanie typu who is who v slovenskom šoubiznise, pre zahraničných hostí sú tu informácie o Slovensku a Bratislave (všetky informácie sú v slovenčine a angličtine) a ako čerešnička na torte je menu preložené do niekoľkých jazykov – okrem tých „bežných“ (angličtina, nemčina) tu môžete nájsť aj španielčinu, taliančinu, ruštinu ale dokonca aj portugalčinu a fínčinu...Jedálny lístok je rozsahom tak akurát, zmestí sa na jednu stranu „novín“. My sme si z neho dali špecialitu podniku – Držkovú polievku (3 EUR), ktorú tu varia už sedem rokov. Ak vás pri názve držková strasie pri spomienke na túto polievky zo školských alebo podnikových jedální, tak u Pulitzera ide i držkovú v tom najluxusnejšom vydaní. Hodná porcia, držky sú pokrájané na veľké kusy, výborne ochutená, pikantná, podávajú k nej chutný chlieb.

Druhá polievka – Domáca slepačia (2,60) chutila štandardne, nesklamala ani neohúrila. Hlavné jedlá sme si dali zo „sekcie“ pikantné a teda naozaj milovníkom štipľavého ulahodia  - Original Brasil Picanha, servírovaná na špagetách Aglio olio e peperoncino a (13,90) a Pálivé marinované kuracie stehienka a krídelká s grilovanou maslovou kukuricou a smotanovým dipom s bylinkami (8,40). Picanha, čo je vlastne vysokokvalitný kúsok hovädzieho, ktorý sa v brazílskej kuchyni používa na grilovanie a pečenie bola mäkká, šťavnatá, v špagetách kuchyňa na feferónkach naozaj nešetrila, takže sme jedlo statočne zapíjali penivým mokom. Kuracie krídelká boli pálivé tak akurát, šťavnaté, dobre dochutené, v kombinácii s polievkou nás zasýtili dostatočne, samotné môžu slúžiť ako ľahký obed alebo večera.

Pochvalu so v Pulitzerovi zaslúži servis– slečna, ktorá nás obsluhovala, bola v jedálnom lístku zorientovaná, podrobne nám vysvetlila všetko, na čo sme sa pýtali. Bola veľmi milá a komunikatívna a nevyviedli sme ju z miery ani požiadavkou a pivo načapované v štýle „lavína“, čo je vlastne plný pohár peny. Síce sa pre istotu dva krát spýtala, či naozaj chceme také pivo s vysvetlením, aby predišla nedorozumeniu, že potom ho budeme reklamovať, že nie je po opadnutí peny „po čiarku“, ale načapovala ho perfektne.   

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel