Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Albrecht

146
Foto: Albrecht
ročník hodnotenia: 2019
Mudroňova 82, Bratislava
0902/333 888
Po-Pia: 11.30-15.00, 18.00-22.30, So: 11.30.-15.00, 18.00-22.30, Ne: 11.30.-18.00
medzinárodná, lokálna
Marián Harciník
5cenová úroveň

Reštaurácia a kaviareň na hradnom kopci na prízemí hotela Albrecht patrí už roky k vychyteným a obľúbeným bratislavským reštauračným lokalitám a tiež k tomu najlepšiemu, čo na slovenskej gastroscéne je. Neublížili jej ani zmeny šéfkuchárov v posledných rokoch, udržiava si stabilne vysokú kvalitu kuchyne a aj servisu.

Posledné roky sme tu vždy boli cez obed a ak sa sem chcete vybrať o tomto čase, rozhodne odporúčame rezerváciu, najlepšie aspoň deň vopred. My sme si stôl rezervovali ráno v deň keď sme do reštaurácie chceli ísť a dozvedeli sme sa, že majú posledný voľný. Podnik sa naozaj postupne naplnil a hostia dokonca obedovali aj v kaviarni.

Kuchyňa si aj po zmenách na šéfkuchárskom poste stále zachováva svoju kontinuitu, varí sa tu sezónne, jedlá v menu sú kombináciou regionálnej a medzinárodnej kuchyne. Okrem „kamenného menu“, ktoré vám predložia, pokračujú aj v tradícii denného menu napísaného na  tabuliach, ktoré prinesú vždy pred každého hosťa.

My sme si vyberali z obidvoch – a treba povedať, že každé jedlo bolo malým umeleckým dielkom na tanieri, vizuálne aj chuťovo. Tento krát sme si naozaj pochutili na Grilovanej bielej kačacej pečeni, s tekvicou, ovsenými vločkami a omáčkou z  tokajského vína (15,90) a Prepeličkách s pošírovanym vajíčkom a foie gras (17,50), ako predjedlách a Maslovom rizote s hľuzovkou a parmezánom (16,50)a Plnenom stehne z králika s portobello hubami a špenátovým pyré (15,50). Hoci všetko znieslo najprísnejšie chuťové a vizuálne kritériá, špeciálne by sme vyzdvihli králika, ten bo naozaj delikátny.

Oceňujeme tiež, že v Albrechte venujú rovnakú pozornosť ako hlavným jedlám aj dezertom, aj tie sú tiež malými umeleckými dielkami. Dokonca aj také „obyčajné“ Klasické crème brûlée, podávané s hruškovým pyré, malibu krémom a vanilkovou zmrzlinou (7,50), ktorým sme naše obedové hodovanie ukončili.-

Na záver treba tiež povedať, že hoci ide o fine dinning, v Albrechte sa nemusíte báť že jedlo budete na tanieri hľadať a odídete hladní. Porcie sa (aspoň nám) zdali dostatočne veľké. A tiež treba spomenúť fakt, ktorý nie je v bratislavských reštauráciách samozrejmosťou – zaparkovať sa tu dá väčšinou bez problémov.

Zhrnutie:

Plus: Kuchyňa a servis, ktoré sú slovenskou špičkou, bezproblémové parkovanie

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel