Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Elizabeth

364
Foto: Hotel Elizabeth
ročník hodnotenia: 2016
Ul. gen. M. R. Štefánika 2, Trenčín
032/ 6506 111, 032/ 6506 213
Denne: 11.30-14.30, 18.00-22.00
medzinárodná
Boris Šútor
4cenová úroveň

Reštaurácia Elizabeth obýva salónik s jedným z najcennejších výhľadov v rovnomennom hoteli - na stovky rokov starý rímsky nápis. V najlepšom trenčianskom hoteli je miestom, kde by ste sa mali stretnúť s tým najlepším, čo pripraví tunajšia kuchyňa. Obsadené stoly počas našej večere svedčili o tom, že jej patrí pevné miesto na gastro-scéne mesta.

Do reštaurácie vedie bývalý hlavný vchod s grandióznou vstupnou halou a fontánkou pod schodmi. Sám priestor reštaurácie sa nachádza v časti hotela, ktorý hostí viacero salónikov využiteľných na rôzne príležitosti - pôsobia ako zo starého kaštieľa alebo loveckého zámočku. Spolu s priestorom reštaurácie sú využiteľné aj ako prepojiteľné priestory pre väčšie akcie. V reštaurácii s bordovým kobercom s bielymi motívmi je okrem baru asi desať stolov, hlavnou dekoráciou na tenách sú obrazy. Hlavný dojem z interiéru reštaurácie je predovšetkým luxus v historickom balení jedného z najkrajších slovenských hotelov. 

Menu je moderne stručné, v čase našej návštevy ponúkali sedem hlavným jedál, v októbri k nim pribudli husacie a kačacie hody. Podnik upustil od iPadov na ktorých ponúkal menu minulé dva roky a nahradil ich klasickou knižôčkou - úplne súhlasíme.

Predjedlá -Duo z foie gras s brioškou (11,50 eur) bolo lahodné. Údený pstruh (6 eur) na uhorkovo-feniklovom šaláte dopĺňali ošúpané mesiačiky mandarinky, obe jedlá boli dozdobené bylinkami a podávali s košíkom domáceho chleba. Z dvoch podávaných polievok nám veľmi chutil krém z čerstvej zeleniny (3 eurá). Mal byť zjemnený smotanou, ale neprehnali to, polievka si zachovala čistú, jemnú chuť zeleniny. Šunkovo-piškótové koláčiky robili porciu sýtejšou. Vývar s domácimi rezancami (3 eurá) bol chutný.

Králičí chrbát (16 eur) v slaninovom kabátiku mohol byť na náš vkus šťavnatejší, inak by to bolo s krémovým rizotom veľmi dobré jedlo. Mäso z bravčových rebierok (15 eur) bolo mäkučké ako maslo - pripravujú ich tu sous vide, omáčkou s pivom Leffe a hranolkami. V Elizabeth majú napríklad aj hovädzí steak so šalotkou karamelizovanou na červenom víne (23 eur, najdrahšie jedlo), majú aj ryby, jeleňa a pre bezmäsitých aj šalát s falafelom.

Ako dezerty sme si dali prierez kráľovskými mestami Uhorska - Kaiserschmarn s jablkovým pyré (3,50 eur) z Viedne a budapeštianske somloi  (4 eurá). Treba povedať, že porcie boli veľké, ako by šlo o hlavné jedlá. Somloi by si pre vyniknutie zaslúžili menej cukru.

Jedlo tu vyzerá výborne, obsluha sa o nás príkladne starala (aj v bielych rukavičkách), pred jedlom sme dostali domácu nátierku a chlieb. Automaticky nám zapálili sviečku, k dezertu doniesli džbán vody. Hoci stredisko je v hoteli otvorené len na obed a večere, nevypoklonkovali nás ani o tretej popoludní - a to ešte mali súčasne aj akciu. Na webe sme našli aj ponuku 6-chodového tasting menu za 45 eur na osobu. V priestore nájdete aj vinotéku, v ponuke dávajú dôraz na slovenské vína. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel