Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Riverbank

239
Riverbank
ročník hodnotenia: 2017
Dvořákovo nábr. 6, Bratislava
02/32238611
Po-so: 6.00,-10.30, 12.00-15.00, 18.00-22.30, Ne: 6.30.-11.00
regionálna, medzinárodná
Igor Čehy
5cenová úroveň

Reštaurácia Riverbank v hoteli Grand Hotel River Park prešla za posledný rok čiastočným „face liftingom“. Aby bola viac prepojená s čulým životom na dunajskej promenáde, bola okrem pôvodnej terasy dobudovaná aj ďalšia, priamo na promenáde. Komu prekáža ruch na chodníku pri Dunaji, je preňho určené elegantné a komorné prostredie vo vnútri reštaurácie. Ani tu neprídete o krásny výhľad na Dunaj, ktorý umožňujú veľké presklené steny.

Ponuka je založená na koncepte zameranom na používanie kvalitných, čerstvých surovín a príprave jedla rokmi overeným tradičným spôsobom. Tromf má reštaurácia ukrytý v kuchyni, v podobe známeho slovenského šéfkuchára Igora Čehyho. Ceny sú síce od našej poslednej návštevy vyššie, ale zodpovedajú kvalite jedla. Ponuka sa pravidelne obmieňa. V čase našej návštevy moderné a la carte menu dopĺňala letná ponuka špecialít na grile. Jedlá nie sú prekombinované a nechávajú vyniknúť kvalitné suroviny.

Hodovanie sa tu začína domácim chlebom, nátierkou, maslom a starostlivo vybraným panenským olivovým olejom. Vyskúšali sme slepačí vývar (10 EUR). Tanier bol vystlaný kúskami mäsa, rezancami a zeleninou rovnakého tvaru, ktoré spolu aj farebne krásne ladili. Hustá, výborne dochutená, plná kúskov podunajských rýb bola Prešporská polievka (12,00). Farmárske kuracie prsia na masle boli na našom tanieri mäkké a do chrumkava upečené (19,00). Spolu so zemiakmi, zeleninou a slaninkou rozohrali zaujímavý chuťový zážitok. Skvelou voľbou boli aj Tigrie krevety s grilovaným ananásom, servírované s vlažným cous-cous v kombinácii s cícerom (24,00). Milovníkov dezertov tu určite zaujme výborná Panna cotta s mangom a marakujou (7,00), alebo čokoládová pena s plnou chuťou čokolády a malinovým sorbetom (8,00). Skutočne skvelá je vínna karta.

Reštauráciu sme aj vlani charakterizovali ako miesto, kde si môžete posedieť pri výbornom jedle v elegantnom a komornom prostredí s prvotriednym servisom. Musíme to konštatovať aj teraz, že na týchto slovách netreba takmer nič meniť. Celkový dojem počas našej návštevy trochu narúšali snáď len nevyrovnané výkony niektorých členov obsluhujúceho personálu. Všimli sme si napríklad, že hosťom po usadení priniesli navlhčené utierky na ruky, nám nie. Inak bolo všetko profesionálne, obsluhovali v rukavičkách, odoberali nepotrebný riad, zaujímali sa o to, či nám chutilo, len by sme ešte privítali nejaký ten úsmev...

TIPY:

© 2016 News and Media Holding