Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Tarpan

382
Tarpan
ročník hodnotenia: 2016
Májová 23, Bratislava
02 4425 0216
Denne 11.00-22.00
regionálna, medzinárodná
3cenová úroveň

Na návštevu reštaurácie Tarpan, nachádzajúcej sa v bratislavskej Petržalke pri jazdeckom areáli Slávia STU sme sa vybrali vo februárový večer. Zdalo by sa, že trafiť tam (ešte k tomu po tme) môže byť síce mierny problém, ale webová stránka reštaurácie vás celkom presne usmerní o správnej ceste.

Podnik síce nemá exkluzívnu polohu, ale zato určite dobrý chýr – aj uprostred týždňa bolo parkovisko pred reštauráciou plné a nemali núdzu o hostí. Exteriér ako aj interiér je vkusný, elegantný, zariadený v štýle adekvátnom miesta – jazdeckom areáli. Moderný a dynamický štýl kombinovaný s vidieckymi motívmi nie je prehnaný a symbol koňa v interiéri príliš nekričí. Uprostred reštaurácie je veľký vstavaný gril, ktorý síce počas našej návštevy nebol v prevádzke, ale veríme, že okrem estetického hľadiska plní aj to praktické. Vonku odporúčame v teplejších mesiacoch navštíviť letnú záhradu s altánkom.

Luxusne pôsobiace prestieranie je efektné a praktické, na stole nie sú žiadne zbytočnosti, ktoré by zavadzali. Váza s živým kvetom a sviečka - to je všetko čo hosť potrebuje k dokonalej atmosfére nielen k večeri.

Oceňujeme najmä veľmi milú, úctivú obsluhu ochotnú poradiť hosťovi s výberom.

Okrem menu a la carte nám čašník ponúkol aj špeciálnu ponuku z ktorej nás  zaujal ako predjedlo údený atlantický losos (6,50 EUR) podávaný s wakame riasami. Kombinácia príjemne slaného  údeného lososa (údia si ho vo vlastnej údiarni) a ľahko kyslastej chuti wakame riasy bola tým správnym štartom večere. Okrem skvelej kombinácie chutí, hosťa, ktorý sem príde prvý krát milo prekvapí aj foodstyling jedla. Z predjedla z klasického menu sme si zvolili zapekané slimáky (6,90) ktoré boli lahodné, mali správnu konzistenciu, správne dochutené cesnakovo-bylinkovým maslom.

Možno si poviete, že na klasickom slepačom vývare (2,80) nie je čo pokaziť, ale realita vo viacerých iných podnikoch je žiaľ iná. Tento bol skutočne výdatný so správnou teplotou ku konzumácií. Chuť  bola čistá, nemala stopy po žiadnych umelých dochucovadlách, zelenina bola čerstvá. Domáca fazuľová polievka (0.33l, 4,80) mala v sebe všetko, čo v nej bolo treba – údené mäso, klobásku aj mäsové guľky či mrveničku. Ocenili sme najmä smotanu, či chilli k polievke na extra servírovaní.

So špeciálnej ponuky nás oslovil brazílsky Rib eye steak (16,70) v úprave medium rare s vynikajúcim mramorovaním na povrchu, chutný a šťavnatý vo vnútri, bol pripravený naozaj špičkovo a keďže je sám o sebe dosť sýty, odporúčame k nemu ako prílohu zvoliť grilovanú zeleninu (2,50) a z omáčok sladkú vínovú redukciu (2,50).

Z a la carte nás zaujal bylinkový steak (16,40), ktorý zreje 28 dní spolu s bylinkami na slame. Keďže sme pred tým nič podobné nevyskúšali, boli sme zvedaví najmä na spojenie všetkých týchto chutí. Chutný a jemný nízky steak obohatený o chuť byliniek s miernym nádychom slamy nás veľmi milo prekvapil a v spojení so zelenými fazuľkami so slaninkou (2,50) chutil výnimočne. Musíme však povedať, že na náš vkus sú prílohy trochu veľké a sýte, preto odporúčame najmä k väčším steakom voliť tie ľahšie.

Na dezerty sme sa po celom menu  tešili najviac. Nemohli sme nevyskúšať francúzsku klasiku créme brulée (4,50) doplnenú o figu naloženú v cukre. Aj keď nepatríte medzi milovníkov fíg, určite tento skvelý dezert stojí za to. Krém je lahodný, hladký s jasnými známkami po čerstvej vanilke. Ak patríte medzi priaznivcov mrazených dezertov, určite skúste mix ovocných sorbetov (3,50€), ktorý je energický, kyslastý a vynikajúco padne aj po ťažšej večeri, či obede. 

Reštaurácia Tarpan patrí celkom určite medzi stabilné kvalitné bratislavské reštaurácie, kde na spája vysoká kvalita jedla s klasickou i modernejšou gastronómiou a atmosférou vidieckeho jazdeckého klubu. To všetko je doplnené o príjemnú obsluhu, ktorá v niektorých slovenských podnikoch ešte stále nie je samozrejmosťou.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding