Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Tarpan

382
Tarpan
ročník hodnotenia: 2018
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Májová 23, Bratislava
02 4425 0216
Denne 11.00-22.00
medzinárodná
3cenová úroveň

Ukrytá v kúte bratislavskej Petržalky stojí štýlová reštaurácia Tarpan. Už jej meno napovedá, že má blízko ku koňom, koniec koncov susedí s jazdeckým areálom. Symbolika tohto šlachetného zvieraťa je v interiéri raštaurácie badateľná a dotvára tamojšiu atmosféru.

My sme sa ju rozhodli navštíviť a otestovať v predvianočnom období. Najskôr sme si museli na termín počkať, keďže reštaurácia mala termíny vzhľadom na prebiehajúce vianočné večierky obsadené. Týždeň pred Vianocami sa to však podarilo. 

Zaparkovali sme priamo pred vchodom, prostredie celkovo dodáva pocit súkromia, nie je príliš na očiach. Priestor je veľký, vysoké stropy mu ešte pridávajú na priestore. Jedálny lístok nájdete aj na internetovej stráke reštaurácie, využili sme to a svoje pokrmy sme si premysleli vopred. 

Za predjedlo sme si zvolili Restované kačacie foie gras s marhuľovým pyré a sušenými marhuľami marinovanými v brandy, pražené mandľové lupienky, s čerstvým chlebom (8,90 eur) a tiež Dvakrát pečené suflé z kozieho syra so šalátikom z rukoly a jablka, s balzamikom a crostini z celozrnného chleba (5,90 eur). Večeru sme zapíjali suchým červeným vínom. Obsluha nám k nemu doniesla aj džbán čistej vody, tak ako sa patrí. Obe predjedlá boli veľmi chutné a oku lahodiace. 

Polievku sme vynechali, objednali sme si rovno hlavné jedlo. Králičie stehno na dubákoch so zemiakovými gnocchi, jemnou omáčkou z pečenej zeleniny (10,50 eur) v prvom prípade a hovädzí burgund, teda hovädziu sviečkovicu na červenom víne so šampiňónmi, slaninkou a cibuľkami s čerstvými pappardelle (13 eur). Mäso bolo v oboch prípadoch mäkké, cestoviny dobre uvarené, mínusom však bolo nedochutené jedlo. Niečo tomu jednoducho chýbalo. Jedlo nemalo ani pridanú estetickú hodnotu.

Na záver sme sa chceli potešiť dezertom, objednali sme si preto Čokoládovú tortičku s ovocným sorbetom a flambované palacinky s omáčkou z karamelu, pomarančovej šťavy a likéru Grand Marnier, oba dezerty v cene 4,50 eur. Čokoládová tortička bola chutná, sorbet ju vhodne dopĺňal. Privítal som ho aj ja k palacinkám, lebo boli na moju chuť veľmi sladké a sorbet z vedľajšieho taniera prílišnú sladkosť vhodne neutralizoval. Ako sa hovorí-proti gustu žiaden dišputát! Niekto má rád veľmi sladké veci, niekto nie, ale kombináciu sladkých palaciniek s kyslastým sorbetom si môžem dať pokojne patentovať...

Čo na záver? Do reštaurácie sme šli s veľkými očakávaniami, keďže sme na ňu čítali samé pozitívne recenzie, ale nezostali úplne naplnené, ale možno sme mali smolu...

Zhrnutie:

Plus: Príjemné prostredie

Mínus: Hlavné jedlá boli na náš vkus nedochutené

 

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel