Hodnotenie TRENDU

Restaurant 70

346
Soňa Hudecová
ročník hodnotenia: 2018
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Ostrov 70, Ostrov
0948/501 540
Denne: 10.00 - 22.00
regionálna, medzinárodná
Zoltán Bako
3cenová úroveň

Ak sem raz prídete, v budúcnosti určite budete hľadať dôvod na ďalšiu návštevu. Do malej dediny Ostrov, pár kilometrov od Piešťan, vás nepritiahnu pamätihodnosti ale vynikajúci gastronomický zážitok v Restaurant 70. Prečo 70? To je popisné číslo miesta tejto reštaurácie.

Pozitívom je veľmi dobrý pomer ceny a kvality. Kvalitné a drahé suroviny sú tu samozrejmosťou, nešetrí sa na nich. Jedlo je nielen chuťovo vynikajúce ale aj na pohľad pekné. A navyše, nie je ho málo. Kuchár Zoltán Bakó, ktorý je zároveň aj majiteľom prevádzky, sa netvári ako umelec. To, čo vám tu naložia na tanier je výsledkom jeho naozaj poctivého prístupu.

Domáci gastronomické kvality Restaurant 70 už poznajú. Chodia sem pravidelne na denné menu. V ponuke sa každý týždeň striedajú zaujímavé polievky a hlavné jedlá (4,50 eura). Napríklad tu môžete ochutnať staročeskú kulajdu či zelerovú polievku s vyprážaným hráškom. Medzi hlavnými jedlami bravčový grilovaný steak v omáčke so zeleného korenia s fazuľkami a pečenými zemiakmi, kuracia plnená roláda s hlivovou omáčkou a zeleninou ryžou, cícerové ragú s kyslou kapustou, hokkaidom a natural ryžou alebo domáce fašírky s mozzarelou a zemiakovým šalátom s bazalkou.

Spoločným menovateľom týchto jedál je to, že ich poznáme aj z našej domácej kuchyne, ibaže v Restaurant 70 ich kuchár pripravuje s ďalšími zaujímavými surovinami či prílohami.

V à la carte má reštaurácia tri druhy polievok (paradajková, hovädzia a zemiaková krémová), štyri predjedlá (tataráčik, krevety, bruschetta a karamelizovaný kozí syr) a tri druhy cestovín (špagety bolognese a s chilli a cesnakom a penne s kuracím mäsom). Medzi ôsmimi hlavnými jedlami nájdete napríklad vykostené kuracie stehná na grile, zapekaný kurací steak so slaninkou a mozzarelou s hríbovými gnocchami, bravčová panenka na zelenom korení s hráškovým pyré a gratinovaným zemiakom či hovädzie líčka na červenom víne s hríbmi a praženou karlovarskou knedľou.

Podľa kuchára sú obľúbenými jedlami ich hostí viedenská cibuľová roštenka, cordon bleu či bravčové kotletky v zemiakovej placke s grilovanou zeleninou a tzatzikmi.

V špeciálnej jesennej ponuke bolo jedno predjedlo (lososová ruža v teplej zemiakovej placke s listovým šalátom a medovo-horčicovou omáčkou za 5,90 eura), jedna polievka a tri hlavné jedlá (rumpsteak, teľací rezeň a gnocchi s kačacími prsiami).

Dubákový krém (2,80 eura) bol chuťovo výborný. Na špaldovom čipse trónila lyžička šľahačky.

Fialové gnocchi (11,90 eura) kuchár pripravil s pancettou, hlivou, grilovanými kačacími prsiami a hoblinami parmezánu. Prsia boli výborne ugrilované, na vrchu chrumkavé, na parmezáne sa nešetrilo.

Ochutnali sme aj teľací rezeň s brusnicami. Prílohou boli varené zemiaky, podávaný bol s veľkou porciou dobre ochuteného čerstvého zeleninového šalátu.

Doslova „nebíčkom v papuľke“ bolo tiramisu. Tento dezert majú v ponuke mnohé reštaurácie, avšak toto bolo nadýchané a chuťovo naozaj výnimočné.

Gurmánsky zážitok podčiarkol príjemný a nenútený prístup obsluhujúceho personálu. Ak by sme boli v škole, Restaurant 70 by dostal od nás veľkú jednotku s hviezdičkou. Bez nadsádzky – gastronomický zážitok, ktorý sa môže porovnávať s oveľa vychytenejšími reštauráciámi na Slovensku.

Zhrnutie:

Plus: výborné jedlo, výborný pomer ceny a kvality

Mínus: počas našej návštevy nijaké, akurát že sa musíte vybrať do Ostrova pri Piešťanoch.

 

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel