Hodnotenie TRENDU

Rybárska bašta

348
Foto: Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2014
Bašovce 169, Bašovce
0917 970 484
Denne: 11.00 - 22.00
regionálna
3cenová úroveň

Dať si čerstvo ulovenú rybu je bašta. A svoju rybku si skúsiť ešte aj uloviť s pomocou skúseného rybára, to je už aj bašta pre dušu. Ponúka ju reštaurácia postavená priamo pri rybníkoch v obci Bašovce pri Piešťanoch.

Ako sa k nej dostať, to spoľahlivo vysvetľuje web stránka podniku. Parkujúce autá vám potvrdia, že ste dobre došli. Štýlová stavba s veľkou letnou terasou, do detailov vyšperkovaný areál aj privítanie prevádzkárov podniku vás v tom uistia.

Naozaj sa môžete pokúsiť ryby uloviť, udice sú pripravené a červíkov vám rybár s ruským prízvukom pripraví až na háčik. Oveľa jednoduchšie je ale sadnúť si rovno k stolu a hodovať. Pred Vianocami si možno na rybe pochutiť nielen v areáli, ale si aj kapra odniesť domov, tento týždeň začínajú predvianočný predaj.

Jedálny lístok sa tu príliš nemení, sortiment sa osvedčil. Čerstvo ulovené sú pstruh, kapor a sumec, z Astrachane, odkiaľ pochádza majiteľ areálu, sú aj zubáče. Okrem, toho je v ponuke napríklad kaviár z lososa,  grilované líčka zo zubáča ako špecialita reštaurácie, ale aj niekoľko mäsitých a bezmäsitých jedál. Plus chutné dezerty vrátane tradičného cisárskeho trhanca.

Reštaurácia nie je lacná, pri rybách to tak jednoducho je a nič na to nemení ani skutočnosť, že sa tu servírujú produkty z vlastného chovu. Kvalita jedál je ale prvotriedna, skvele sa tu pracuje s koreninami a prísadami, aby boli miestne jedlá jedinečné. Prevádzkovatelia reštaurácie, ktorí  často aj sami obsluhujú, sú ochotní a pozorní. Podnik má špecifickú atmosféru a určite ho odporúčame všetkým, ktorí vyhľadávajú zážitkovú gastronómiu. Pred Vianocami si môžu na rybe pochutiť nielen v areáli, ale si aj kapra odniesť domov, tento týždeň začínajú predvianočný predaj. 

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel