Hodnotenie TRENDU

Salaš Zbojská

289
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2016
Hlavná 62, Pohronská Polhora
0911 355 000
Denne 10.00-21.00
regionálna
Jana Vlčková
1cenová úroveň

Salaš, reštaurácia, ubytovanie, predaj z dvora, informačné stredisko, miesto, kde organizujú rôzne akcie – a to všetko v jednom. To je Salaš Zbojská – Zbojnícky dvor na kopčeku povyše hlavnej cesty medzi Breznom a Tisovcom. Pre niekoho v bohom zabudnutom kraji, pre iného v lone krásnej prírody. Salaš sa stal za niekoľko rokov, čo ho tu rodina Vlčkovcov prevádzkuje, populárny – zastavujú sa tu ľudia,  ktorí prechádzajú okolo a majú naň dobré referencie, alebo už aj vlastnú skúsenosť, ale najesť sa sem chodia aj zo širokého okolia. Už v skoré nedeľné poludnie, keď sme tu boli, tu mali živo aj keď bolo len hodinu po otvorení.

Celý komplex je naozaj štýlový, má podobu dreveníc. Ak je vonku pekne, dá sa ešte aj v skorej jeseni sedieť na veľkej slnečnej terase. Jedálny lístok pasuje ku konceptu a zariadeniu podniku, je v maľovaných drevených doskách. Na prvých stranách sa môžete zoznámiť s príbehom zbojníka Jakuba Surovca, ktorý pochádzal od Tisovca a zbíjal v 18.storočí. Jedlá sú „salašnícke“ teda halušky a pirohy na niekoľko spôsobov ( v ponuke sú aj bezlepkové, len si ich treba vypýtať) k špecialitám salaša patrí určite baranina – tú tu ponúkajú ako guláš, perkelt, či pečenú.

My sme tu ochutnali výbornú a sýtu Vrchársku polievku (1,80 EUR) a ako hlavné jedlo Pečenú baraninu s fučkanými zemiakmi (6,70), ktorá nám tiež veľmi chutila - bola mäkká, šťavnatá, dobre dochutená. Zo zemiakovo-múčnej klasiky, sme si dali Zbojnícke pirohy (3,30), čo boli pirohy plnené kapustou a slaninou, vyprážané a podávané s kyslou smotanou. Všetky jedlá v menu sú presne popísané, čo obsahujú.

Kuchyňa aj obsluha pracujú expresne, vidno, že sú tu zvyknutí na veľký obrat hostí, jedlá sme mali na stoloch prakticky hneď. Obsluhuje sa samozrejme v krojoch, personál bol veľmi ochotný a pohotový. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding