Hodnotenie TRENDU

Savage Garden

372
ročník hodnotenia: 2017
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Námestie Slobody, Bratislava
0917 115 116
Po: 11.-23.00, Ut-Štv: 11.00-24.00, Pia-Sob: 11.00-01.00, Ne: 11.00-22.00
medzinárodná
3cenová úroveň

Komplex reštaurácie, kaviarne a baru je už niekoľko rokov príkladom toho, ako kvalitnou kuchyňou, nápaditým nápojovým lístkom, sympatickým servisom a prostredím oživiť dlhé roky zanedbaný priestor. Tento roky chátral na Námestí Slobody, známom „gotvalďáku“ než sa z neho stal sa z neho jeden z najobľúbenejších podnikov v Bratislave.

Hneď ako človek do Savage Garden vstúpi, oslovia ho príjemné tlmené tóny zriadenia, kvetináče na stenách, množstvo malých artefaktov, ktoré dorábajú atmosféru. A samozrejme milé privítanie od personálu hneď pri dverách.

Jedálny lístok pekne graficky korešponduje s prostredím, je prehľadný na dvoch A4 , k nemu dostane hosť nápojový lístok a tiež sezónnu ponuku. V tej boli vtedy, keď sme v Savage garden boli, pečené špikové kosti a jelení steak. Objednali sme ako predjedlo prvé z nich a teda kto má rád túto pochúťku, ktorá s prakticky u nás v reštauráciách nevyskytuje, rozhodne odporúčame.

Špiku v dvoch kostiach bolo naozaj bohato, podával sa v výborným grilovaným chlebom, cesnakom, karamelizovnou cibuľkou a petržlenovým pestom. Ale ešte pred predjedlom, prinesú každému hosťovi košík s chlebom a bylinkové maslo. Jedli sme tu aj výbornú tekvicovú polievku, pripravujú ju tu s batátmi, zázvorom, čili, tekvicovými semiačkami a jogurtom (3,90 eur).

Z hlavných jedál sme si dali Teľací rump steak, čo bol grilovaný rump steak podávaný s hráškovým pyré s wasabi a konfitovanými zemiakmi (18,50). Mäkkučký, šťavnatý, ružový, pripravený presne ako sme si želali, kombinácia s mierne pikantným pyré nám tiež chutila.

Nemohli sme vynechať ani  „signature dish“ reštaurácie Savage Garden, čo je  burger, čo je hovädzí burger s karamelizovanou cibuľkou, čedarom, paradajkou, kyslou uhorkou, BBQ omáčkou podávaný v domácej žemli s hranolčekmi, šalátom Coleslaw a volským okom (12,90). Keďže sa podáva na želanie aj bez volského oka, obsluha sa nás spýtala, aký si želáme.

Celá porcia je naozaj veľká, výborná domáca žemľa, kvalitné mäso, kombinácia viacerých prílôh, celé dobre dochutené a domáce hranolčeky ako bodka na i. Priaznivcovi burgerov tu určite ulahodia.  

Na dezert tento krát miesto nezostalo, ale z predošlých návštev, keď sme nejeden ochutnali, môžeme povedať, že aj tie tu vedia pripravovať. Savage Garden je známy aj svojimi drinkami, my sme si dali tento krát Hemingway Daiquiri (6,00) efektne servírovaný s ľadovým kvetom na povrchu a osviežujúcu marakujovú limonádu (5,00 za 0,4 dcl). Robia tu aj výborné espreso. Personál, ktorý nás obsluhoval bol neformálny ako sa v tomto type podnikov patrí, ale pozorný a stále na dohľad k dispozícii hosťom.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel