Hodnotenie TRENDU

Sheraton Bratislava Hotel – Brasserie Anjou

236
Foto:etrend
ročník hodnotenia: 2017
Eurovea – Pribinova 12, Bratislava
02/3535 0740
Po-Ne: 12.00 - 22.30
medzinárodná
Tomáš Opletal
4cenová úroveň

Reštaurácia hotela Sheraton na dunajskom nábreží patrí k tomu najlepšiemu, čo v Bratislave v gastronómii je. Je najmä hotelová, ale s „presahom“ na dunajské nábrežie, s tým ju spája krytá terasa. Cez deň tu býva živo, bolo tak aj počas obeda, ktorý sme tu absolvovali. Aj napriek reštaurácii plnej hostí, tu ale ctili štandardy, ktoré má podnik tejto úrovne dodržiavať – obsluha debarasovala nepotrebné veci zo stola, dolievala nápoje, zaujímala sa, či nám chutilo.

Jedálny lístok je zložený z niekoľkých častí – kmeňová ponuka je stručná, dopĺňa ju Plat du Jour, čo je vlastne obedové menu za 12,50 EUR, ktoré je tu pomerne obľúbené a sezónna ponuka. V čase našej návštevy  to boli špeciality na grile, momentálne v ňom kraľuje divina a tekvica. Večer je určite dobrou voľbou degustačné menu. V čase našej návštevy ponúkali 7-chodové (47,00), momentálne je to 5-chodové za 30 EUR. ku každému jedlu je na lístku napárované aj víno, to si možno dokúpiť. Reštaurácia sa snaží využiť aj blízkosť Slovenského národného divadla, ponúka aj trojchodové divadelné menu s pohárom vína (26,00) a nemusíte ho zjesť ani celé naraz, dezert si možno dať až po predstavení. Podnik pekne vo všetkých materiáloch pekne prezentuje svojho šéfkuchára Tomáša Opletala.

My sme si vybrali zo stručného, ale zaujímavého A la carte menu.  Ako predjedlo potešila Pečená kačacia foie gras s kombináciou cvikla-čokoláda-brioška-bikantná broskyňa (16,00). Z polievok Teľacie consomné s koreňovou zeleninou a čiernymi hľuzovkami (6,00), silný vývar, ktorý hľuzovky príjemne prevoňali a dodali mu zaujímavý šmrnc. Hlavné jedlá sú v peknom cenovom rozpätí od 14 po 28 EUR, Grilované kuracie prsia Supreme s tekvicou, mladou mrkvou , tmavým pivom a medom (14,00) sú ľahšou formou obeda alebo večere, bola to chuťovo príťažlivá kombinácia.

Reštaurácia má aj peknú ponuku dezertov, štyri sú v kmeňovom lístku, jeden zaujímavejší ako druhý, neboja sa tu experimentovať a urobiť griláž z tekvicových jadierok či zmrzlinu zo slaniny. Dezerty sú často podceňovanou časťou jedálneho lístka, v Brasserie Anjou to tak ale nie je. Všetky jedlá sme dostali krásne naservírované, k chuti sme nemali nijaké výhrady, k tomu milá obsluha, jednoducho je to podnik kde sa v Bratislave chodí za kvalitou. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel