Hodnotenie TRENDU

Street Life

332
Foto: Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2014
Štefánikova 41, Žilina
0910 952 400
po-st: 11.00-23.00, pia-so: 11.00-02.00, ne: 11.00-23.00
medzinárodná
3cenová úroveň

Žilinská reštaurácia Street Life na Štefánikovej ulici je to natoľko nenápadná, že ju človek miestnych pomerov neznalý ľahko minie. Je síce "z ruky", napriek tomu má svoju klientelu, ktorá sem chodí cez týždeň na obedové menu a počas voľných dní a večer na rôzne rodinné oslavy. Na atraktívnu adresu sa tu teda spoliehať nemôžu, preto radšej stavili na veľmi dobrú kuchyňu a šikovnú obsluhu. Pri rezervácii stola dokonca ponúka reštaurácia v rámci Žiliny dovoz partnerskou taxislužbou zdarma.

Interiéru sa darí kombinovať vzdušnosť s útulnosťou. Vzdušnosť zabezpečuje presklená stena cez takmer polovicu reštaurácie smerom do ulice. Útulnosť drevo a hnedo-béžová farebnosť použitá na trámoch, nábytku a podlahe. Súčasťou reštaurácie je aj biely klavír a na stene nad ním niekoľko hudobných nástrojov. Občas sa tu konajú aj večery plné gurmánskych pochúťok a dobrého vína pri živej hudbe.

Ponuka jedál sa moderne zmestila na dve strany, napriek tomu si v ňom v menu nájde prakticky všetky vychytávky súčasnej štandardnej medzinárodnej kuchyne. Až na niekoľko výnimiek je zameraný výhradne na mäso. Nájdete tu jedlá z hydiny, bravčové, jahňacie mäso, divinu, hovädzie steaky, ale aj ryby. Počas našej návštevy bol doplnený stály jedálny lístok o kačacie hody. Denná ponuka sa skladá z polievky, troch klasických hotových jedál a dezertu a je od 5,2 do 6,2 eur. 

Z predjedál radíme vyskúšať hovädzie carpaccio s olivovou tapenádou, hoblinkami parmezánu, čerstvou rukolou a pikantným olejom (6,9 eur), alebo terinku z kačacej pečene s figovým chutney (3,7 eur) a ku všetkému tomu fantastický domáci chlieb. Celý, ešte teplý bochník sme si kúpili aj domov.

Veľmi odporúčame šťavnaté konfitované kačacie stehno na tymiáne so sladkou kapustou na medovom karameli so zemiakovou knedľou (9,9 eur). K niektorým jedlám sú v menu uvedené aj odporúčané vína. V jedálničku je aj zopár lákavých šalátov a neokukané cestovinové špeciality. Z nich sme si vybrali fettuccine s kúskami čerstvej ryby, mušlí, sušenými paradajkami, zázvorom a chilli papričkami (8,5 eur).

Cestoviny si v reštaurácii nevyrábajú sami, ale objednávajú chladené. Majú krátku dobu trvanlivosti, takže sa vám nestane, že by ich skladovali niekoľko týždňov. Na rozdiel od väčšiny reštaurácií v jedálnom lístku ani nepíšu že sa jedná o domáce cestoviny. Čo ale denne pečú aj niekoľkokrát je fantastický domáci cheescake s ovocným pyré (2,9 eur).

Obsluhe nechýbal úsmev, nonšalantnosť, orientovala sa v jedálnom lístku, vedela odporučiť víno i pivo z domáceho pivovaru, ponúkala aktívne aj dezerty a kávu. Čo treba osobitne oceniť je pomer kvalita/cena. Za zmienku stojí i dobre zostavený nápojový lístok a pekný výber domácich a zahraničných vín vo vínnej karte. Počas letných dní určite padne vhod, že v lete pribudla aj nová terasa

Rovnaká firma prevádzkuje na tej istej ulici Žiline aj Mayrish pub a kaviareň Cafe Panelák. Všade tu čapujú domáce nepasterizované pivo Vŕšky z prvého horského Pivovaru Vŕšky. Ten spolu s rezortom Drevenice Terchová tiež patrí do rovnakej podnikateľskej skupiny Gastro Fun.

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel