Hodnotenie TRENDU

Tálska bašta

96
Partizan
ročník hodnotenia: 2015
Tále – Bystrá, Tále – Bystrá
048/6308 500
po,st,ne: zatvorené, ut: 17.00-23.00, štv: 15.00-23.00, pia: 16.00-23.00, so: 12.00-23.00
regionálna
Vladimír Roth
3cenová úroveň

Na úvod jedno odporúčanie: pred návštevou hotela Partizán si treba na internete zistiť, ako sú v aktuálnom týždni otvorené reštaurácie. My sme našli hotelovú práve zavretú, tak sme navštívili Tálsku baštu. Najprv len na nápoj po prechádzke. Sadli sme si na terasu a síce sme sa nikam neponáhľali, ale pravdupovediac, dosť sme sa načakali – najprv na obsluhu, potom na nápoj a nakoniec na účet, strávili sme tam vyše hodiny. Keď sme prišli na večeru, práve chystali polpenziu pre ubytovaných hostí. Možno aj preto si nás pri dverách nik nevšímal a neuviedol nás ku stolu ako to deklarujú a pri minulých návštevách to tak bolo. Potom ale už išlo všetko bez chyby, keď sme si sadli, začala sa nám venovať intenzívne milá dievčina, pripravená splniť naše požiadavky.

Kým nám pripravili predjedlo – pečený zemiak v šupke plnený bryndzou, oravskou slaninou podávaný s kyslou kapustou a cibuľkou (3,10€), ktorý sme sa dali na polovicu a dobre sme urobili, bola to veľká porcia – trochu sme sa poobzerali.

Zvonka typická drevená stavba skrýva vo vnútri vymoženosti modernej reštaurácie. V jej strede dominuje kamenný krb, kde priamo pred očami hostí pripravujú špeciality na drevenom uhlí. Svoje miesto si tu nájdu aj deti, zaujímavý je ,,Brloh“ – ležovisko s kožušinami, na odpočinok po jedle, či priestory pre oddelenú spoločnosť, alebo keď sa reštaurácia zaplní. Personál sa pri príprave polpenzie činil, bolo zaujímavé sledovať profesionálov pri ich práci – bolo to skoro ako baletné predstavenie... Jedálny lístok sa dá charakterizovať ako postavený na slovenských tradíciách, ale v ponuke sú aj ľahšie jedlá a bohatá ponuka nápojov.

Objednali sme si Grilovaného pstruha obaleného plátkami slaniny s varenými zemiačikmi s petržlenom a domácimi lupienkami – pri cene 0,50€ za 10 gramov stál 14,50.  Bol výborne pripravený a ochutený. Aj jelenie medailónky na šípkovej omáčke s pečenými zemiakmi (13,90) boli vynikajúce, chutné a mäkučké. Na koniec sme ľutovali že nám naozaj neostalo miesto na dezert, lebo všetko, čo nosili naokolo, vyzeralo lákavo.

Návštevu tejto reštaurácie, kde naozaj dobre varia a obsluha milá a profesionálna môžeme len odporúčať. Milovníci country tu majú možnosť si posedieť raz do týždňa pri živej hudbe.

TIPY:

© 2014 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel