Hodnotenie TRENDU

The Point

333
ročník hodnotenia: 2013
Námestie 1. mája 18, Bratislava
02/ 524 442 05
Po-Pia: 7.30-22.00, So: 10.00-22.00, Ne: 12.00-22.00
medzinárodná
3cenová úroveň

V administratívnej budove na námestí oproti Novej scéne otvorili nie tak dávno reštauráciu The Point restaurant and bar. Nahradila tam kaviareň s podobným názvom Sweet Point. Reštaurácia je pomerne priestranná a okrem centrálnej časti s barovým pultom má veľkú zimnú záhradu a oddelenú časť pre fajčiarov.

Sedenie je viac kaviarenské ako reštauračné, ale v kresielkach sa sedí a konzumuje celkom pohodlne. Hoci je pravda, že pri stole pre štyroch sa lepšie stoluje trom, ako štyrom, lebo stolíky sú tiež menšie. Počas našich návštev neboli prestreté, príbory a obrúsky obsluha priniesla vždy po objednaní jedla.

Cez obed profituje The Point najmä z osadenstva okolitých firiem a obedových menu, keďže v okolí veľa reštaurácií, kde sa dá najesť v kultivovanom prostredí, nie je. Jedálny lístok jednotnú koncepciu síce nemá, dal by sa nazvať medzinárodnou všehochuťou, ale obsahuje niekoľko celkom zaujímavých jedál.

Kvalita jedla však predčila naše očakávania. Všetko, čo sme v The Point vyskúšali bolo veľmi chutné a jedlá boli aj veľmi pekne naservírované, dobrý dojem zanechala aj ústretová obsluha.

Z polievok sme vyskúšali Paradajkovú s bazalkovým créme fraiche a opečenou ciabattou (2,80 €), bola chutná hustá, créme fraiche ju dobre zjemnilo, akurát ciabatta bola na náš vkus trochu tvrdá. Z cestovín a rizot sme sa rozhodli pre nie veľmi tradičné Tekvicové rizoto so šunkou serrano a sušenými paradajkami (5,70 €), jedlo malo takú konzistenciu, ako má správne rizoto mať, dochutené bolo tiež podľa nášho vkusu. Ďalšie z jedál, Pečený baklažán s hľuzovkovým olejom, syrom taleggio a paradajkovou omáčkou, podávaný s restovanými baby zemiakmi (8,60 € ) bol naozaj krásne naservírovaný, obsluha nás vopred upozornila, že syr je dosť aromatický, čo nám ale neprekážalo. Len hľuzovkový olej nebolo v jedle cítiť. Baklažán nám chutil aj bez neho, len by nemusel byť v popise jedla.

Z mäsitých jedál sme sa rozhodli pre Pečené kačacie prsia marinované v jablkovo-medovej marináde, podávané so zemiakovou knedľou a karamelizovanou cibuľkou, preliate omáčkou z portského vína (9,80 €). Mäso bolo mäkučké, knedľa bola trochu orestovaná a veľmi chutná, taktiež karamelizované cibuľky namiesto obvykle servínovanej kapusty sa ukázali ako vhodná kombinácia.

Výborný bol aj Hovädzí filet steak podávaný na gratinovaných zemiakoch s grilovanými cippolini cibuľkami preliaty omáčkou z ružového korenia (17,80 €), obsluha sa podľa správnosti spýtala, ako ho chceme prepečený a kuchárovi sa aj nami želaný stupeň prepečenia podaril.

Ako sladkú bodku si možno vybrať dezerty z vitríny, ktoré dostať aj v niektorých iných kaviarňach, alebo z niekoľkých druhov francúzskych palaciniek (2,60-3,60 €). Vyskúšali sme Crêpe suzette (3,60 €) s karamelizovaným pomarančom, flambované s likérom Grand Marnier – a naozaj nám ich prišli flambovať k stolu. Obsluha v The Point si za výkony počas našich návštev zaslúžila za svoj prístup plusové body.

Za zmienku stoja aj domáce limonády – vyskúšali sme obidve, boli veľmi chutné a cena 1,88 resp. 2,28 eura za pol litra (alebo 0,78 eura za dva deci) v porovnaní s inými reštauráciami v centre Bratislavy veľmi prijateľná.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel