Hodnotenie TRENDU

Top cafe

336
ročník hodnotenia: 2013
Štefana Králika, Prievidza
0918 777 161
Denne 10.00 - 22.00
2cenová úroveň

Napravo pohľad na Bojnický zámok, vľavo predhorie Strážovských vrchov, dolu autá veľkosti zápalkových škatuliek. Najvyššie položená reštaurácia regiónu hornej Nitry ponúka nevšedný zážitok.

A podobne originálny je aj jej príbeh – vznikla na najvyšších dvoch podlažiach robotníckej ubytovne zrekonštruovanej na byty. Čašníčka hosťom farbisto porozpráva, s akými stavebnými prekážkami sa museli majitelia popasovať. Určite ju však v tomto smere nerozptyľujte v čase obeda. Krásne počasie, chvíle poludňajšieho hladu a od dvanástej do druhej 22-percentná zľava namiesto „menúčok“ sem aj počas našich návštev zlákala toľko hostí, že ledva stíhala... Napriek názvu Top cafe nejde totiž len o kaviareň alebo bar, ale o reštauráciu. V duchu súčasného trendu sa tu nevarí príliš veľa jedál a manažment radšej stavil na špecializáciu, predovšetkým na šaláty, burgery, cestoviny či panini členené na tradičné, zo sveta alebo pre gurmánov.

Oplatí sa kvôli nim vyviezť výťahom na 7. poschodie a po schodoch vyšliapať na najvyššie podlažie s terasou. Interiér možno prekvapí jednoduchosťou, čo sa však k jednoduchosti aranžovania jedál i celkového servisu celkom hodí.

Terasa nie je široká a malé stoly by mali slúžiť iba na posedenie pri káve či drinku. Pri obede sa skôr či neskôr niečo zhodí – ako sa to stalo aj nám. Keďže bolo plno a „na pľaci“ sme videli jedinú čašníčku, o očistenie a prenesenie jedál dovnútra sme sa radšej postarali sami. A chápali sme, že pri takejto vyťaženosti sa nestíha pýtať, či si neželáme niečo na pitie, či nepotrebujeme ďalší príbor pre dieťa, či nám chutí a pod. Určite jej však nemôžeme uprieť snahu a ochotu.

Z jedál nás potešila chutná polievka z čerstvých paradajok (2,30 €) a zapekané cestoviny s hubami, syrom a smotanovou omáčkou (4,20 €). Pikantným krídelkám s pang gang omáčkou (3 €), vyprážaným kuracím prsičkám so sezamom (4 €) či panini s grilovanou panenkou, sušenými paradajkami a listovým šalátom (3,30 €) sa nedalo nič vyčítať a slabšie dochutenie šalátu je čisto subjektívnym pocitom.

Namiesto lákavého banánu v palacinkovom cestíčku s medom a šľahačkou (2,60 €), ktorý chválili pri vedľajšom stole, sme v ten horúci deň zvolili radšej jahodový zmrzlinový koktail (2,50 €). Ku káve servírujú totiž v Top Cafe vlastnú originálnu sladkosť – minipohárik pudingu s piškótou. Žiaľ, práve espresso bolo pre nás pri druhej návšteve sklamaním, „crema“ rýchlo zmizla a  káva chutila vodnato. Espresso lungo by v kaviarni tohto kalibru mali tiež podávať v duchu talianskej baristiky – s pohárom horúcej vody, ktorú si hosť sám dolieva.

Celkovo servis postupne strácal dych –účet sme dostali bez pýtania a navyše priamo do ruky (nie do diskrétneho obalu). No a pozdravu od barmana na siedmom podlaží sme sa nedočkali ani raz. Dúfajme, že sú to len „muchy“ niekoľkomesačnej prevádzky a slovko TOP v názve sa v ambíciách reštaurácie viaže nielen k výške, ale aj ku kvalite.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel