Hodnotenie TRENDU

Traja mušketieri

18
Traja mušketieri
ročník hodnotenia: 2016
Sládkovičova 7, Bratislava
02/5443 0019
Ut-Sob: 11.00 – 23.00, Ne-.Po: zatvorené
medzinárodná
3cenová úroveň

Štýlová reštaurácia na bratislavských Palisádach funguje v zásade s rovnakým konceptom už 14 rokov, čo je v bratislavských pomeroch úctyhodné. Názov napovedá inšpiráciu históriou, do podniku, ktorý je v podzemí jedného z domov na Palisádach sa vchádza cez ťažké dvere, klenbový interiér je tiež šmrncnutý francúzskym vidiekom a pôsobí veľmi štýlovo. Stoly sú urobené pre dvojice či štvorice, ale aj pre väčšie spoločnosti, ktoré podnik vyhľadávajú najmä po večeroch. Sú pekne prestreté, servíruje sa v štýlovej keramike, a keďže k jedlu patrí neodlučne aj víno, je na každom stole ako inšpirácia fľaša červeného vína.

Jedálny lístok je pomerne rozsiahly, jedlá sú v ňom rozdelené podľa typu mäsa a bezmäsité sú pod názvom „všehochuť“. Každé z jedál má nejaké meno, odkazujúce na historické, alebo literárne postavy z diel Alexandra Dumasa a pod ním je jeho popis. Sú výdatné, porcie tiež, takže sa tu dobre najedia aj väčší jedáci, tým menším stačí aj jeden chod – aj pri našej návšteve boli v jednom prípade už dva chody nad naše sily. Ochotná obsluha vám ale jedlo, ak o to požiadate, zabalí.

Ešte než sme začali jesť, priniesli nám výbornú škvarkovú nátierku s mäkkým chutným chlebom. Ak prídete do Troch mušketierov hladní, hrozí, že si žalúdok zaplníte už z nej. Začali sme Kráľovskou Foie gras, husacou pečeňou na toaste, s glazovanými jabĺčkami a slivkami na vínnej omáčke (14,30 EUR), hoci išlo o predjedlo, porcia by poslúžila aj ako menšie hlavné jedlo. Pečeň bola pripravená tak ako to má byť, na povrchu jemne chrumkavá, toast vsiakol prebytočný tuk, jabĺčka a slivky ju chuťovo vhodne dopĺňali. Druhé predjedlo, Viktor Amadeus II., bol grilovaný ovčí syr v slaninke na listovom šaláte s paradajkovým chilli dresingom, opäť porcia ktorá môže pri menšom hlade poslúžiť aj ako hlavné jedlo. Dobrá kombinácia, slanosť syru a slaniny dobre vyvažovala sviežosť dresingu a odľahčoval šalát.

Z polievok sme si dali Provensálsku rybaciu (6,40), hustú rybaciu polievku na spôsob bujabézy. Tu ju pripravujú v kombinácii morských a sladkovodných rýb - s lososom, zubáčom, mušľami, krevetami a krabími chipsami – konzistencia (ale aj cena) ju predurčujú tiež aj na zahnanie menšieho hladu.  Z hlavných jedál môžeme odporúčať Trofej poľovníka (17,40), čo je jelenia sviečkovica s kuriatkovými žemľami s vanilkovo-brusnicovou omáčkou. Mäso jemné, dostatočne šťavnaté a kombinácia chuťovo vyvážená. Sýtym jedlom je Jatočná pochúťka (8,50) čo bola veľká porcia chutného teľacieho ragú s rovnako štedrou porciou maslových halušiek – zvládli sme z nej po sýtom predjedle ledva polovicu. Dezert sme už nezvládli, ale aj espresso, ktorým sme obed zakončili, znesie prísnejšie kritériá. V Troch mušketieroch musíme tentokrát pochváliť aj obsluhu – veľmi ochotná a príjemná.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding