Hodnotenie TRENDU

UFO watch.taste.groove

53
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2017
Nový most, Bratislava
02/6252 0300
denne: 10.00 – 23.00
medzinárodná
Jozef Masarovič
5cenová úroveň

Hodí sa pre mimoriadne udalosti, význačné oslavy, má jedinečnú polohu a skvelú kuchyňu. Ceny sú tu vyššie, ale je to mimoriadne miesto. V „UFO“ si dávajú záležať, aby hosť cítil záujem. Recepcia dolu pri vchode, kde môžu bezplatne nastúpiť do výťahu hostia s rezerváciou, recepcia hore, kde vás usmernia na vyhliadkovú terasu a uložia kabát do šatne.

Potom sa už hosťovi venuje obsluha. Uvedie k stolu, prestrie na kolená obrúsok, ponúkne vodu.  Na privítanie sme dostali amouse bouche, malý štartér pred jedlom – vo forme polievky z homára s mliečnou penou – také malé kapučíno v malej šáločke. Vychutnávali sme si ho spolu s krásnym pohľadom na večernú vysvietenú Bratislavu.

Stručný jedálny lístok sme si podrobne preštudovali, ak máte problém, že niektoré názvy sú pre vás neznáme, znalá a príjemná obsluha vám všetko, čo chcete, objasní.  Z exoticky znejúcich názvov predjedál sme si vybrali Grilované tigrie krevety, karfiolový kuskus, tekutý parmezán, mizuno šalát, argánový olej (17 €) a Pošírovaného kanadského homára na avokádovom šaláte s nakladaným zázvorom, vodnými bylinkami a dijónskym dressingom (23,00). Porcie boli krásne naaranžované, hotové umelecké diela a chutili zaujímavo, exoticky. K tomu sme si vybrali pohár vína, suchý Devín (9,90 za 1dl).

V reštaurácii sú všetci zohratí, dvom ľuďom nosia jedlá dvaja členovia personálu a položia ich pred nich synchronizovane. Hlavné jedlá boli (samozrejme) tiež krásne naaranžované a chutné. Vybrali sme si Grilovaný filet z pražmy kráľovskej, beluga ragú, restovaný mladý pak choi a papadam chlieb (33,00) a Konfitované líčka z prasiatka v teriyaki s mrkvovo-zázvorovým pyré, grilovaným pórom a tapioka chipsami (26,00). Príjemné chvíle v jedinečnom prostredí nám predĺžil dezert -  ochutnali sme Raw banánovo-kokosový dezert (13,00). Na záver nás pri odchode ešte obdarili muffinami v darčekovom balení.

Okrem hlavného menu si môžu hostia vybrať aj sedemchodové degustačné menu, cez týždeň cez obed aj troj- alebo štvorchodové menu, prípadne degustáciu vína, piva, koktailov či liehových nápojov.

Napriek sviatočnému večeru (bolo 1. novembra) bola reštaurácia dosť zaplnená a čakali aj väčšiu spoločnosť.  Je to miesto, kam by sme určite pozvali napríklad zahraničné návštevu.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding