Hodnotenie TRENDU

Wellness penzión Strachan - reštaurácia

385
ročník hodnotenia: 2016
Ždiar 530, Ždiar
0905 151 815
regionálna, medzinárodná
2cenová úroveň

Hostia ubytovaní v penzióne Strachan na konci Ždiaru (ak idete smerom od Tatranskej Lomnice) využívajú najčastejšie bohatú polopenziu, pochutnáte si na skutočne tradičných jedlách ako napr. začurka, džatky, kuľasa, údené rebrá na kapuste,  moskoľ, šúľance s tvarohom... Počas celej letnej sezóny nechýbal na raňajkách čerstvý a údený ovčí syr, domáce paštéty a v neposlednom rade čučoriedkový ,,borovkový koláč,,. Reštaurácia má ale aj a la carte ponuku, ktorú zase využívajú hostia ubytovaní napríklad v okolitých domoch v dedine. Ak sa v Ždiari „vyskytnete“ a príde na vás hlad, je táto reštaurácia dobrou možnosťou, kde sa najesť. Je totiž otvorená celoročne.

Podnik je útulný, zariadený v rustikálnom štýle goralského obydlia, dominuje v ňom drevo, príjemnú atmosféru  dotvára krb aj štylizované dedinské kachle. V lete k nemu pribudla presklená terasa s pohodlným sedením, ale najmä krásnym výhľadom na túto časť Tatier.

Jedálny lístok je stručný, graficky ladí s interiérom, dobre sa v ňom orientuje. Je urobený tak, aby si z neho vybrali tak priaznivci mäsa, ľahšej kuchyne a samozrejme sú v ňom aj regionálne špeciality.  Porcie sú tak ako sa v horách patrí statné, takže dať si napríklad predjedlo, polievku a hlavné jedlo, to naozaj zvládnu len veľkí jedáci.

Jedli sme tu napríklad výbornú Kapustnicu Ždiarskeho gazdu s chlebom (3,50 EUR), ktorá by nám stačila pri menšom hlade aj ako hlavné jedlo, ďalej „Našu“ cesnačku so syrom, pečenými krutónmi a žltkom (2,50), samozrejme sme nemohli odolať Spišským bryndzovým pirohom s kyslou smotanou a slaninkou a Bryndzovým haluškám (obidvoje 4,90). Skvelo tu vedia urobiť Tatarák z hovädzej sviečkovice (15,90), porcia je 200-gramová, takže buď pre niekoho, kto je veľmi hladný, v našom prípade nám na pochutenie stačil jeden dvom. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel