Hodnotenie TRENDU

Zorno

223
Zuzana Kollárová
ročník hodnotenia: 2018
Centrum kultúry, Lozorno
0917/307 698
po-štv, ne: 10.00 – 22.00, pia-so: 10.00 – 24.00
medzinárodná, regionálna
Tomáš Zapletal
3cenová úroveň

Lozorno je malá záhorácka obec cez ktorú sme prechádzali, keď sme sa vracali domov z výletu. To, že na nás priamo v jej centre čaká gastronomický zážitok, sme vtedy ešte netušili. Nájdete v nej reštauráciu, ktorá robí svojmu remeslu dobré meno.

Priestory nájdete možno trochu netradične v Dome kultúry. Vchod je z boku priamo cez letnú terasu, ktorá bola počas našej letnej návštevy plná hostí. Poskytovala príjemný tieň, takže počas leta je to naozaj útočisko pred slnkom. Záhradný nábytok ako aj celé zariadenie reštaurácie je v modernom, ale aj elegantnom prevedení. Priestory sú okrem terasy členené na kaviarenskú a reštauračnú časť. Pokiaľ sa ale niekto rozhodne osláviť v Zorne výnimočný moment vo svojom živote k dispozícii je aj veľká sála.

Tím Zorna pod vedením šéfkuchára Tomáša Zapletala dokáže pripraviť catering na akúkoľvek spoločenskú udalosť. Ak si ale potrpíte na kvalitnú kuchyňu každý deň, môžete využiť dennú ponuku (4,50 EUR) a pre gurmánov je pripravené aj Royal menu(6,90). Čo nás však veľmi milo prekvapilo sú občasne organizované nedeľné brunche 14,90 (pre deti nad 12 rokov 7,90 a za mladšie deti netreba platiť nič). Tým najmenším sa venuje animátor. Takže nedeľa plná komfortu, ako sa patrí.

Jedálny lístok je inšpirovaný talianskou kuchyňou, ale to svoje si v ňom nájde každý. Pripravený je naozaj precízne. Napriek tomu, že k dispozícii bola aj sezóna ponuka, ktorá bola inšpirovaná hríbovou sezónou, vybrali sme si z jedálneho lístka. Začali sme chuťovkou v podobe tekvicovej nátierky spolu s čerstvým pečivom.

Predjedlo sme si „šérovali“ a to Kačaciu terinu spolu so sušenou slivkou, marinovanou hruškou a repovými listami (7,90). Chute boli výrazné a svieže a začali sme tušiť, že odchádzať budeme veľmi spokojní. Že reštaurácia v ktorej obedujeme, je výnimočná.

Domáci hovädzí vývar so zeleninou juliene (2,50) a Talianska paradajková polievka s bazalkovým pestom a Gradanom Padanom (3,50) nás v tom len utvrdili. Ja osobne polievku nikdy nezjem celú, aby mi ešte ostalo miesto na ďalšie chody, ale v Zorne mi ostal prázdny tanier. Bravčová panenka v kruste s hríbovou omáčkou (10,90) a Hovädzí steak so zemiakovo- batatovou štrúdľou spolu s omáčkou (18,90) boli fantastické! Všetky chute vyvážené a prepojené. Mäso jemné a šťavnaté. A dezert? Ochutnali sme taliansku klasiku, Panna cottu a lesným ovocím a pečenou mrvenicou, ktorá bola v horúci letný deň výbornou voľbou (4,90). Bola lahodná a jemná.

My sme Zorno navštívili náhodne, ale jeho návštevu môžeme rozhodne odporúčať. Snáď budete odchádzať spokojní  tak ako my.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel