Hodnotenie TRENDU

Zylinder Cafe & Restaurant

327
ročník hodnotenia: 2019
Hviezdoslavovo námestie 19, Bratislava
02/2086 36 86
Denne 11-24 h
regionálna
Gabo Uher
3cenová úroveň

Do reštaurácie chodia ľudia z x dôvodov (teraz nemáme na mysli „hodiť“ do seba rýchlo obedové menu)  spoločensky posedieť, mať gastronomický zážitok, dať si niečo, čo si doma nevedia, alebo sa im nechce uvariť. Niekedy má človek chuť na hogo-fogo na tanieri, inokedy by si rád pochutil na obyčajnom, poctivo pripravenom jedle, takom aké sa varilo a niekde sa aj doteraz varí v maminých a babičkiných kuchyniach.

Ak máme v Bratislave chuť na domáce jedlo, vyberieme sa zvyčajne do reštaurácie Zylinder. Pekný štýlový interiér, ktorý korešponduje s konceptom podniku, ponúkať rakúsko-maďarsko-slovenskú kuchyňu hosťa aspoň trochu prenesie do atmosféry minulých desaťročí. Pocit domáckosti navodzujú aj kárované obrusy a pekné maľované taniere.

Jedálny lístok je zložený z jedál, ktoré väčšina z nás pozná, ale tu sú v trochu zmodernizovanom vydaní. My sme začali polievkou – Silným mäsovým vývarom s mäsovými štrúdličkami a celestínskymi rezancami (3,90 €), vývar bol naozaj silný, tmavý a chuťovo výrazný. Z hlavných jedál sme sa rozhodli Perkelt z bravčových líčok, kyslá smotana, maslové halušky (9,50 €) a Vyprážané kuracie stehná a prsia, domáce hranolčeky a tatárska omáčka (9,90 €), musíme povedať, že “obyčajné“ jedlá, ale jedno pripravené lepšie ako druhé, pochutili sme si. Bravčové líčka boli mäkké šťavnaté, šťava výrazná, zjemnená smotanou, halušky „ako od maminky“. Vyprážané kurča bola celkom statná porcia, efektne servírovaná v košíku, chrumkavé, šťavnaté, hranolky boli podľa vzhľadu domáce, ako bolo deklarované, tatárska k takémuto jedlu musí byť.

Ako tretie jedlo sme si dali vlajkovú loď reštaurácie – Talefspitz – hovädzie zadné (19,90), ktoré je síce cenovo nad ostatné jedlá, ale skladá sa vlastne z z troch chodov – predjedla, ktorým je špiková kosť s grilovaným vývarom, polievka – silný hovädzí vývar, v ktorom sa talefspitz varí, servírovaný s mäsovou knedličkou a samotné mäso s prílohami - krémovým špenátom, rakúskymi strúhanými pečenými zemiakmi, so žemľovým chrenom a s pažítkovou omáčkou, jablkovým pyré s chrenom. Jedlo nám priniesli efektne v niekoľkých nádobách a pred nami z nich naservírovali na tanier. Všetko bolo ok, len tanier by sa zišiel väčší, jedlo by vyzeralo efektnejšie, aj by sa pohodlnejšie jedlo.

Dezerty sú rovnako tradičné, ako ostatné jedlá – dali sme si Somloi halušky - tradičný maďarský dezert z piškótového cesta, vanilkový krém, rum, orechy, hrozienka (3,90). Boli servírované v modernejšom prevedení, porcia nám stačila po dvoch chodoch dvom. Príjemné sladké zakončenie hodovania na rakúsko-uhorský spôsob. Kuchyni v Zylindri dobre sekunduje aj obsluha, neformálna, ale veľmi pozorná.

Zhrnutie:

Plus: Chutná domácka kuchyňa v príjemnom prostredí

Mínus: Nič závažné, okrem toho, že by sme na tafelspitz prijali väčší tanier

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel