Nové rebríčky najlepších reštaurácií a hotelov

Kempinski hotel River Park v Bratislave, reštaurácie Afrodita v Čereňanoch a Fou Zoo v Bratislave a Wellness Penzión Strachan v Ždiari sa stali víťazmi v kategóriách Najlepší hotel, Najlepšia reštaurácia a Najlepší penzión v hodnotení TREND Top reštaurácie a hotely 2014, ktorý každoročne organizuje týždenník TREND.

421511
21.3.2014 / Jarmila Horváthová
Milan David

Mezi reštauráciami obsadila tretie miesto Mlyn 108 z Modry, na štvrtom a piatom sa ex equo umiestnili bratislavský Albrecht a smokovecké Culinarium. Na štyroch z prvých piatich miest sú šéfkuchárske podniky, to znamená také, kde je majiteľ alebo spolumajiteľ je aj šéfkuchárom.

Pozrite si kompletné aktuálne rebríčky:

Medzi hotelmi sa na druhom mieste umiestnil Grand Hotel Kempinski High Tatras a tretí skončil Wellness hotel Chopok z Demänovskej doliny. Tu sa nachádza aj druhý najlepší penzión Slovenska, Drak, medzi penziónmi sa umiestnil tretí Baske z Trenčianskych Teplíc.

Výsledky boli slávnostne vyhlásené počas TREND konferencie Horeca manažment, ktorá sa konala 19. - 20. marca v hoteli Minerál v Dudinciach. V tomto ročníku sa od mája 2013 do februára 2014 hodnotilo 240 reštaurácií, penziónov a hotelov. Ich recenzie vychádzali a vychádzajú priebežne na stránke TRENDreštaurácie.sk, kompletné rebríčky sú k dispozícii na tejto stránke od dnes 21. marca.

Okrem najlepších stravovacích a ubytovacích zariadení ocenil TREND aj päť reštaurácií TREND Tip. Ocenenie dostávajú podniky, ktoré síce nie sú v absolútnej špičke, ale sú veľmi zaujímavé a obľúbené. Tento rok si túto cenu odniesli reštaurácie Sottopassagio zo Spišsskej Novej Vsi, Víno & Tapas z Popradu-Spišskej Soboty, Villa Nečas zo Žiliny, Taky's z Galanty a Matyšák z Bratislavy.

Ocenenie Reštaurácia pána šéfkuchára, ktoré sa udeľuje každoročne podnikom, kde je majiteľom alebo spolumajiteľom šéfkuchár podniku, tento rok nedostala jedna, ale dve reštaurácie, ktoré vznikli minulý rok: Modranský Mlyn 108 Igora Čehyho a Culinarium Gaba Kocáka zo Starého Smokovca.

Popri najlepších podnikoch boli vyhlásení aj Top slovenskí šéfkuchári a somelieri. Organizátorov mimoriadne teší, že takmer všetci ocenení, či už ide o reštaurácie, hotely, penzióny, šéfkuchárov alebo somelierov si prišli osobne do Dudiniec ceny prebrať. 

© 2014 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)