Zimný festival jedla sa tento rok koná na Slovensku už piaty krát a ochutnávať jedno- až trojchodové menu za ceny nižšie, ako reštaurácie bežne ponúkajú, možno v štyroch desiatkach podnikoch po celom Slovensku.
Okrem stálic, ktorými sú najlepšie reštaurácie Slovenska ako Fou Zoo, Chateau Čereňany, UFO watch.taste.groove. či River Bank Grand Hotela River park, má festival, ktorý trvá do 15. februára, každoročne aj nováčikov. Tento rok sa premiérovo predstavujú napríklad reštaurácia Rosalia, ktorá je súčasťou štvorhviezdičkového zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči, reštaurácia Oravský háj v rovnomennom hotelovom rezorte v Brezovici, nový prístup k tradičnej kuchyni ponúka zase reštaurácia SĽUK v Bratislave. Nováčikmi z Košíc sú Carpano restaurant s pestrým festivalovým menu a Pivovar Hostinec, ktorý je vybudovaný v dome, v ktorom naozaj kedysi sídlil najstarší pivovar v meste.
Okrem degustačných menu v jednotlivých reštauráciách môžu návštevníci vyskúšať viac podnikov s Gurmán busmi, do podujatia sa zapojil aj Diva Ples v Bánovciach nad Bebravou pod vedením šéfkuchára Michala Škorca a výnimočný zážitok priniesla degustačná večeru v reštaurácii UFO watch.taste.groove. s austrálskym šéfkuchárom Geoffom Havilandom, ktorý bol dvakrát ohodnotený dvoma michelinovskými hviezdami.